Hatay'da Roman Vatandaşlara AB Destekli 'Sevgi Kaynağı' Projesi

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde Roman vatandaşların sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi için belediye ve halk eğitim merkezi müdürlüğü işbirliği ile hazırlanan “Sevgi Kaynağı” isimli AB projesi tanıtıldı.

Hatay'da Roman Vatandaşlara AB Destekli 'Sevgi Kaynağı' Projesi
Dörtyol Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Erdem, programın hedef grubunun sosyal güvenceden yoksun olarak müzisyenlik, hurdacılık, tarım işçiliği gibi günübirlik işlerde çalışan Roman vatandaşların meslek sahibi olarak yetiştirilerek iş gücüne katılım oranlarının artırılması ve ayrımcılığın tüm biçimlerinin azaltılması yönelik olduğunu söyledi.



İlçede demir çelik sektörü ve yan sanayi tesislerinde çalışabilmek için vasıflı geçerli belgeli işçi olunması gerektiğini belirten Erdem, “Projemiz ile Roman ya da Roman gibi yaşayan 15 kişiye 800 saatlik “kaynakçı-3” kursu vererek bu insanlarımızın sektör içinde istihdam edilebilirliklerinin arttırılmasını amaçladık” dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ise Neşeli Sokak sakinleri olarak bilenen yaklaşık olarak 2 bin Roman vatandaşın yaşadığını belirterek, "Avrupa Birliği projesi olan dezavantajlı grupların topluma kazandırılması amacıyla işbirliği içerisinde hazırlanan hibe projesi istihdama katkı sağlaması açısından son derece önemlidir bu ve buna benzer projeleri destekliyoruz dedi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından finanse edilen dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu ile istihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi için hazırlanan “Sevgi Kaynağı” projesiyle 15 Roman gencinin meslek sahibi olurken kurs süresince gündelik ücret alacakları belirtildi.
Kaynak: İHA