Elektriklerin Kesildiği Bölgeye At Sırtında Ulaştılar

Iğdır'da Aras Elektrik Dağıtım A.Ş ekipleri, 3 gündür elektriği olmayan 10 köydeki elektrik arızasının gidermek için yolları kar nedeniyle kapalı olan bölgeye at ile gidebildi

Iğdır'da Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. ekipleri, elektriği kesilen köylere at yardımıyla ulaşarak arızayı gidermek için çalıştı.

Tuzluca ilçesine bağlı 10 köyün elektriğinin sağlandığı santralde yaşanan arıza üzerine köylüler, görevlileri arayarak durumu bildirdi.

Günlerdir aralıksız kar yağışının etkili olduğu köylere, elektrik arıza ekipleri araçlarla ulaşamayınca ilçe özel idare müdürlüğünden yardım istendi.

Elektrik arıza ekipleri, iki iş makinesinin tüm çabalarına rağmen kapanan yollar açılamayınca atla arızanın yaşandığı bölgeye ulaştı.

İki grup halinde atlara binen ekipler, arızanın yaşandığı bölgeye ulaşıp gerekli tamiratı yaptıktan sonra Uğurca köy merkezine döndü.

Elektrik Teknisyeni Taner Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan kar yağışı sebebiyle kar kalınlığının 1 metreyi bulduğunu, bu yüzden arızalara müdahalede güçlük çektiklerini söyledi.

Arızalanan hatların 10 köyün elektriğini sağladığını belirten Şimşek, '10 gündür süren kar yağışından dolayı zorlu bir çalışma yapıyoruz. Normal şartlarda yarım saatlik bir çalışma fakat özel idarenin yolları açmasını bekliyoruz. Özel idarenin yoğunluktan dolayı yetişemediği köylere biz kendi imkanlarımızla, atla müdahale ediyoruz.' dedi.

Köylülerden Cemal Talay ise 'Köyümüzün 3 gündür elektriği yok, yollarımız kapalı, zor durumdayız. Hayvanlarımız doğum yapıyor, arkadaşlarımız gelmiş bu karda, zorlukla, arabaları çıkamıyor. Sağ olsunlar geldiler, arızayı giderdiler.' diye konuştu.

Görevlilerin elektrik arızasını gidermesinin ardından ilçenin Uğurca köyünde elektrikle çalışan solunum cihazı kullanmak zorunda olan ve solunum cihazını 3 gündür jeneratör ile çalıştırabilen bir hastanın da evine elektrik akımı sağlanarak rahatlıkla solunum cihazı kullanmasının sağlandığı öğrenildi.
Kaynak: AA