THY İle Azul'dan Ortak Uçuş Anlaşması

Türk Hava Yolları (THY), uçtuğu nokta ve sefer sayısına göre Brezilya'nın en büyük havayollarından biri olan Azul ile kod paylaşımı anlaşması imzaladı.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, bölgedeki diğer ticari iş birliklerine ek olarak imzaladığı anlaşma ile THY, yolcularına daha fazla alternatif sunmayı amaçlıyor. Anlaşmayla yolcular, THY satış kanallarından doğrudan satın alabilecekleri biletleriyle İstanbul-Sao Paulo uçuşlarının devamında Azul'un Brezilya iç hat seferleri ile seyahat etme imkanına sahip olabilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Azul Gelir Yönetimi Direktörü Abhi Shah, özellikle Avrupa ve Asya'dan Brezilya'ya seyahat eden yolcular nezdinde uluslararası alanda varlıklarını güçlendirmek adına THY ile yaptıkları anlaşmanın önemine değindi.

Shah, "Bundan böyle, THY bağlantılı yolcular, biletleme, check-in ve biniş kartlarının teminiyle ilgili birçok kolaylıktan faydalanabilecek, iç hat seferlerde Azul'un pazar lideri ve ödüllü hizmet kalitesini de deneyimleyebilecek." görüşünü paylaştı.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ise Brezilya'nın en önemli havayollarından biri olan Azul ile ortak uçuş partneri olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bu yeni ticari iş birliği ile yolcularımız, İstanbul-Sao Paulo uçuşlarının devamında Sao Paulo'dan Brezilya'nın farklı noktalarına seyahat etme imkanına da sahip olabilecekler." değerlendirmesini yaptı.

THY, başlangıçta Azul'un Sao Paulo'dan Brezilya'da sefer düzenlediği Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Cuiaba, Curitiba, Porto Alegre, Recife, Goiania ve Florianopolis noktalarına kendi sefer numarası ile satış yapabilecek. Her iki havayolu yolcuları, İstanbul ve Sao Paulo merkez noktaları üzerinden hızlı ve güvenli bağlantı uçuşlardan yararlanabilecek.

Kaynak: AA