'Teknoloji Bağımlılığı' Masaya Yatırıldı

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konulu eğitim verildi.

'Teknoloji Bağımlılığı' Masaya Yatırıldı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan iş birliği protokolüne istinaden bağımlılıklar ile mücadele kapsamında eğitimler veriliyor. Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Edirne Yeşilay Şubesi tarafından “Bilinçli Medya” ve “Teknoloji Bağımlılığı” konularını içeren eğitim, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş’ın sunumu ile gerçekleşti. Düzenlenen eğitime Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Müdür Yardımcısı ve aynı zamanda Edirne Yeşilay Şubesi Başkanı Sebahattin Bilgiç, Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi yönetimi, öğretmenleri ve öğrencileri katılım sağladı. Eğitim programında öğrenciler ile buluşan İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Aile ve Medya" konulu eğitimde ‘toplum, aile değerleri, medya ve medya üzerindeki yayınlar (haberler, diziler, vb programlar), medya ve şiddet, medya ve toplum üzerine yapılmış bilimsel çalışmaların sonuçları, medya ve çocuk, dijital oyunlar ve tehlikeleri, medyadaki subliminal mesajlar ve öğrencilerin bilinçli teknoloji kullanımı’ konu başlıklarının masaya yatırıldığını belirtti.

“Toplumsal mutluluk, istikrar, paylaşma, hoşgörü, yardımlaşma, sevgi ve saygının kaynağı ailedir” diyen Özbaş, şunları kaydetti:

“Güçlü devlet olabilmek güçlü aile yapısıyla mümkündür. Kendimiz, çocuklarımız, ülkemiz ve insanlık için yapabileceğimiz en anlamlı işlerin başında iyi bir aile yapısı tesis etmek olmalıdır. Ailenin de çocukları üzerinde etkisi büyüktür. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu amaçlarla Aile Eğitim Programı’nı uygulamaya koymuş bulunmaktayız. Bunlara ek olarak “Türkiye Bağımlılıklar ile Mücadele” kapsamında eğitimler de vermekteyiz. Unutmayın, sizler geleceğimizin teminatısınız.”
Kaynak: İHA