Samsun'da Trafik Sorununu Çözme Arayışları

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü gibi büyük projelerin mimarı Celal Akın'ı ağırladı.

Yılmaz, Akın'ı Samsun'da ağırlayarak, kentte yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Atakum ile Canik'i birbirine, oradan da çevre yoluna bağlayacak bir proje için hazırlıkların sürdüğünü belirten Yılmaz, böyle bir projenin hayata geçmesiyle Samsun'da uzun yıllar boyunca trafik sorunu yaşanmayacağını söyledi.

Atakum'u Karasamsun'a, oradan da İlkadım'ın ana gövdesinin altına bir yerlerden yeni bir koridorla ulaştırmaları gerektiğini dile getiren Yılmaz, "Bu koridor da tünelden başka bir şey olamıyor. O zaman büyük ihtimalle Cağaloğlu Bulvarı'nın bir yerinden gireceğiz. Barış Bulvarı'na ya da 100. Yıl Bulvarı'na çıkacağımız, oradan Mert Irmağı'na, Canik'e ve Karayollarının yapacağı çevre yoluna ulaştıracak bir tünel bağlantı için hazırlıklara başladık." dedi.

Atakum ile İlkadım arasında günde 70-80 bin aracın gidiş geliş yaptığına dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yaptığımız hesaplara göre bu rakamlar 5 sene sonra iki katına çıkacak. O yüzden böyle bir çalışma içine girdik. Bu iki ilçe arasındaki gidiş gelişte şişenin dar boğazı olarak nitelendirdiğimiz Kürtün Köprüsü'nü de etkisi altına alan Karayolları Köprülü Kavşağı var. Bu dar boğaz önümüzdeki yıllarda tabiri caizse patlayacak. Biz de bir çözüm arayışı içine girdik. Geleceğe güzel bir Samsun bırakmanın yanında rahat bir şehir bırakmaya da çalışıyoruz."

Kaynak: AA