'Model Birleşmiş Milletler Simülasyon' Etkinliği Sertifika Töreni

Anadolu Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Simülasyon etkinliği sertifika töreni “Anadolu Model United Nations (MUN) 2017” Açıköğretim Sistemi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından düzenlendi.

'Model Birleşmiş Milletler Simülasyon' Etkinliği Sertifika Töreni
Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleşen törene, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın yanı sıra, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Törende Anadolu Üniversitesi Model Birleşmiş Milletler Simülasyon etkinliği ile ilgili görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan; "Geçtiğimiz yıl da benzeri bir uygulama gerçekleştirmiştik, bu yıl da Model Birleşmiş Milletler Simülasyon toplantısının ikincisini düzenledik. Önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlarla bu toplantıları gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Açıköğretim Sistemi öğrencilerinin bir araya gelmesini, sosyalleşmesini ve bazı dersleri uygulamalı olarak işlemesini gerçekten çok önemsiyoruz. Şu anda en çok öğrencinin olduğu bölümlerimizden biri Uluslararası İlişkiler Bölümü. Dolayısıyla önümüzdeki dönemlerde kampüsümüzde başka dersleriniz için de uygulamalı dersler yapmaya çalışacağız. Sonuç olarak, bu derse katılma niyetiyle farklı illerden Üniversitemize geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonda emeği geçen arkadaşlarımıza da teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“Gelecek farklı bir şekilde oluşturulabilir mi?”

Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nejat Doğan ise, “Özellikle büyük devletler tarafından yapılan araştırmalar, bilimsel çalışmalar ve politik uygulamalar sonucunda geleceği farkı bir şekilde düşünmek çok zor bir noktaya geliyor. Dolayısıyla biz bu simülasyonda gelecek farklı bir şekilde oluşturulabilir mi? Bizler de farklı bir şeyler yapabilir miyiz? ve Uluslararası siyaseti daha ileri noktalara götürebilir miyiz? sorularına yanıt aradık” şeklinde konuştu.

Açıköğretim Sistemi öğrencilerine yönelik olan etkinliğe katılan öğrenciler başvurular doğrultusunda seçildi. Katılımcı öğrencilerin her biri bir delegenin üyesi olarak rol aldı ve Birleşmiş Milletler Konseyinin bir oturumunu canlandırdı. Öğrenciler belirlenen 15 ülkenin üyeleri olarak gerçekleştirdikleri simülasyonda “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Nükleer Silahların Yayılması” konusunu gün boyu devam eden oturumlarla tartıştılar ve bir karar metni üzerinde uzlaştılar.

Model Birleşmiş Milletler Simülasyon etkinliğinin ardından Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ve Açıköğretim Sistemi öğretim üyeleri tarafından katılımcı öğrencilerin beşine gün boyu gösterdikleri aktif performans adına üstün başarı sertifikası, diğer katılımcı öğrencilere de katılım sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA