Kosova Başbakanı Haradinaj MÜSİAD Balkan Heyetini Kabul Etti

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Balkan heyetini makamında kabul etti.

Kosova Başbakanlığından yapılan açıklamada, Bilal Kara başkanlığındaki MÜSİAD Balkan heyetinin Kosova Başbakanı Haradinaj'ı makamında ziyaret ettiği bildirildi.

Açıklamada, Haradinaj'ın iş adamlarını Kosova hükümetinin özellikle iş imkanlarını geliştirme ve doğrudan yabancı yatırımları teşvik etme yönündeki gündemi hakkında bilgilendirdiği ifade edildi.

Potansiyel yabancı yatırımcılara kolaylık sağlayacak ve ülkenin ekonomik gelişimini hızlandıracak mevzuatların hazırlanması yönünde çalıştıklarını dile getiren Haradinaj'ın Kosova'da yatırım yapmak için çalışmaya hevesli genç nüfus, insan kaynakları, düşük vergiler ve işletmelere yönelik büyük kurumsal destek gibi birçok sebep bulunduğunun altını çizdiği vurgulandı.

Hükümetin sivil toplum sektörünün güçlendirilmesi yönündeki taahhüdüne de değinen Haradinaj'ın MÜSİAD'ın ülkede yatırım olanakları yönündeki ilgisini memnuniyetle karşıladığı aktarıldı.

MÜSİAD Balkan Başkanı Kara'nın da Türkiye ile Kosova arasında Serbest Ticaret Anlaşması’nın gerçekleşmesi yönündeki arzusunu dile getirdiği ifade edildi.

Haradinaj'a MÜSİAD Balkan heyetini kabulünden dolayı teşekkür eden Kara'nın, Kosova'da yatırım fırsatlarına dernek olarak ilgi gösterdiklerini ilettiği vurgulandı.

Ayrıca görüşmede, kısa sürede bir iş forumu düzenleyerek iki ülke iş adamlarının beraber iş yapma kültürlerini geliştirmesinin arzu edildiği belirtildi.

Kaynak: AA