Kızılay Ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı, Güçlerini Birleştirdi

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenli ve güvenli ihtiyacı karşılayacak kan temini için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Türk Kızılayı ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı arasında KKTC'de güvenli ve düzenli kan bağışı sağlamak üzere başlatılan "Kan Bağışçısı Kazanım Destek Programı" düzenlenen toplantıyla tanıtıldı.

Lefkoşa Golden Tulip Otel’de yapılan tanıtım toplantısına, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Kemal Deniz Dana, Sivil Savunma Teşkilat Başkanı Erdoğan Çelebi ile Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı yetkilileri katıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık burada yaptığı konuşmada, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nı tanıtmak amacıyla uluslararası platformlarda faaliyetler yürüttüklerini anlattı.

Kınık, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’nın Arakan, Suriye ve Somali’ye yardım göndererek, Kıbrıs Türk toplumunun ne kadar yardımsever olduğunu dünyaya gösterme konusunda iyi mesafe aldıklarını belirterek, "KKTC’de düzenli ve güvenli ihtiyacı karşılayacak kan temini için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.

KKTC’de insani yardım, afet ve halk sağlığında toplumsal mukavemeti artırmak için planlar yapıldığını ifade eden Kınık, afet bilincini oluşturmak ve afetlere hazır toplum olmak amacıyla Kızılay eğitimlerinin verileceği "Gençlik Kampı" inşa edileceğini sözlerine ekledi.

- KKTC’de bir milat gerçekleştirildi

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Ulubay da KKTC’de bir miladın gerçekleştirildiğini belirterek, Kıbrıs Türk toplumunun Kızılay’la 1960’lı yıllarda tanıştığını, Kızılay’ın Kıbrıs Türkünün var olmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı olarak önemli işler başardıklarını söyleyen Ulubay, amaçlarının insanların acısını dindirmek, gözyaşını azaltmak olduğunu sözlerine ekledi.

Etkinlikte, Kan Bağışçısı Kazanım Destek Programı çerçevesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi veren Türk Kızılayı Kan Hizmetleri Birim Yöneticisi Dr. Metin Kalender ise işbirliği çerçevesinde bilgi ve tecrübe paylaşımı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kalender, KKTC’de toplanan yıllık 16 bin ünitenin ihtiyacına yetmediğine işaret ederek, KKTC'de 20-22 bin arasındaki rakamın ülkenin kan ihtiyacını karşılayacağını saptadıklarını ifade etti.

Program kapsamında kan bağışçılarına ulaşmak amacıyla Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’na otobüs bağışladıklarını belirten Kalender, eğitim faaliyetleri sürdürüldüğünü, kurum ve kuruluşlarla protokol faaliyetleri gerçekleştirdiklerini, bağış kampanyaları düzenlendiğini ve bunun sonucunda kan bağışının arttığını kaydetti.

Konuşmaların ardından Kınık ve Ulubay Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı’na kan bağışında kullanılmak üzere hibe edilen otobüsü gezdi.

Kaynak: AA