Kılıçdaroğlu'ndan Ataşehir Kararına Tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir Berlediye Başkanı Battal İlgez’dinin görevden uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Ataşehir Kararına Tepki
Kılıçadaroğlu, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin görevden uzaklaştırılmasının ardından Ataşehir Belediyesine gelerek İlgezdi’nin avukatı ve Battal İlgezdi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Verilen karar hukuka aykırı bir karardır, tümüyle siyasi bir karardır. Bu toplantıyı yapmamızın amacı; bütün medya mensuplarının doğru bilgilendirilmesi gerekir. Ataşehir Belediye başkanının görevden uzaklaştırılmasıyla ilgili alınan kararın ne kadar hukuksuz olduğunu bütün ayrıntılarıyla açıklayacağız. Avukatın yaptığı açıklamayı savunma olarak düşünmeyin, bu açıklama savunma amacıyla değil, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacıyla yapılıyor. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Belediye başkanımız daha önce medyada yer alan haberler üzerine ve benim isteğimle kendisi gidip ailesini yakınlarını ve kendisini savcılığa ihbar etmiştir. Buyurun her türlü soruşturmayı yapın denilmiştir. O soruşturmalarında hepsi yapılmıştır. Tamamından da aklanmıştır. Şuanda yapılmak istenen tam bir haysiyet cellatlığıdır. Yıldırmak istiyorlar: Yılmayacağız. Kılıçdaroğlu konuşmasın diye yapılıyor. Kılıçdaroğlu, tüy bitmemiş yetimin hakkı için sonuna kadar konuşacak. Bu ülkede vicdanları ayağa kaldıracağız. Koltuklarında oturup ahkam keseceklerine neden cesaret edip karşımıza çıkıp konuşmuyorlar. Biz onlara belge gösterdik, onlar da hesabını verseymiş.”

(Mustafa Esen/İHA)
Kaynak: İHA