İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Açıklaması

'DEAŞ'i kim destekliyorsa YPG'yi de o destekliyor, FETÖ'yü kim destekliyorsa PKK'yı da o destekliyor. Bunların bize düşman olma noktasında birbirinden hiç farkı yok'

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Açıklaması
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "DEAŞ'i kim destekliyorsa YPG'yi de o destekliyor, FETÖ'yü kim destekliyorsa PKK'yı da o destekliyor. Bunların bize düşman olma noktasında birbirinden hiç farkı yok." dedi.

Ersoy, Mardin'de bir otelde düzenlenen basın toplantısında, ülkenin huzuruna kast edenlere fırsat verilmemesi gerektiğini bildirdi.

Bu devleti bir takım odaklarla meşgul etmek isteyenlerin niyetlerine fırsat ekmelerine yağ sürülmemesi gerektiğini aktaran Ersoy, bütün ihanetlere karşı direnmek, birlikte mücadele etmek durumunda olduklarını belirtti.

15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile PKK'nın işbirliğinin çok net görülmeye başlandığını vurgulayan Ersoy, şöyle devam etti:

"Bugün artık bu ülkede bizim birliğimize, beraberliğimize, düzenimize karşı çıkan, bu güzellikleri yaşatmayıp burnumuzdan getirmeye çalışan her kim varsa anladık ki hepsi aynı merkezlerin uşağı. Eğer FETÖ'ya hain, DEAŞ'i hain biliyorsak, alçak ve zalim biliyorsak kimin desteklediğine bakın. Aynı unsurların yıllardır PKK'yı bugün de YPG'yi niye desteklediğini daha iyi anlarsınız. Arada hiçbir fark olmadığını, hepsinin bizim ülkemize ihanet ettirilmek için beslendiğini, desteklendiğini daha iyi görürüz. Terörün, terörizmin ve kötülüğün ne cinsi ne milleti ne de ırkının olmadığına bir kez daha inanmış oluruz. DEAŞ'i kim destekliyorsa YPG'yi de o destekliyor, FETÖ'yü kim destekliyorsa PKK'yı da o destekliyor. Bunların bize düşman olma noktasında birbirinden hiç farkı yok."

Ersoy, terör örgütlerinin Türkiye için kullanıldığına dikkati çekerek, şunları ifade etti:

"FETÖ'nün kimi desteklediğini görmüyorsunuz. Bas bas bağırıyoruz ver o şerefsizi diye vermiyorlar. Onu vermeyenler DEAŞ'e karşı mücadele ettiriyor diye YPG'yi silahlandırdı. DEAŞ diye bir örgüt kalmadı. Onunla mücadele bitirdik dedi, 3 bin 500 tır silahı Suriye'ye yığdı. DEAŞ'ı başlatan kimse bitiren de o. FETÖ'yü destekleyen kimse YPG'yi destekleyen de o. Hepsinin namluluları bir tek yere odaklanmış durumda. Niye bu silahların tamamı Türkiye'ye yöneliyor. Cevabı çok basit. Bir tek ayakta kalan ülke Türkiye, bir tek vatan bize Türkiye. Bunu elimizden almak istiyorlar. Suriyelileştirme, Iraklılaştırma, Yemenlileştirmek, Libyalılaştırmak istiyorlar. İzin vermeyeceğiz, direneceğiz, mücadele edeceğiz."

Ersoy, ülkede barış, huzur ve güven içerisinde yaşayarak bu coğrafyanın bütün zenginliklerini birlikte paylaşmanın önemine değindi. Ersoy, "Diyarbakır'a gelirken kimse çekinmeyecek, Kayseri'ye giderken kimsenin aklıma bir şey gelemeyecek. Bu topraklar bizim, hepimizin." dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıması kararına tepki gösteren Ersoy, Suriye'yi karıştıran zihniyet hangi zihniyetse Kudus'ü başkent ilan eden zihniyetin de aynısı olduğunu bildirdi.

Ersoy, görevlendirme yapılan belediyelerin en ücra noktalara bile hizmetleri ulaştırmada önemli başarılar elde ettiğini belirterek, bu noktada herkesin takdirlerini topladıklarını kaydetti.

Toplantıda Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da yapılan hizmetleri anlattı.

Bakan Yardımcısı Ersoy'a, AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu ve Mardin Valisi Mustafa Yaman da eşlik etti.
Kaynak: AA