Eskrim Açıklaması Büyük Kadınlar Flöre Satellite Turnuvası

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen turnuvaya 10 ülkeden 35 kadın sporcu katıldı Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Atalı: 'Eskrim, Türkiye'de yeni tanınan bir spor. Henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz. Ama arzu ettiğimiz yere doğru hızla yükseliyoruz'

Büyük Kadınlar Flöre Satellite Turnuvası, Antalya'nın Kemer ilçesinde yapıldı. Türkiye Eskrim Federasyonu ile Uluslararası Eskrim Federasyonu ( FIE) koordinasyonunda Göynük Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvaya, Türkiye'nin yanı sıra İtalya, İngiltere, Macaristan, İsveç, Polonya, Romanya, Kolombiya, Venezuella ve Kazakistan'dan 35 sporcu katıldı.

Eleme usulüne göre oynanan müsabakalarda sporcular, flöre branşında dereceye girebilmek için mücadele etti.

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası düzenlenen organizasyonu başarıyla tamamladıklarını söyledi.

Turnuvaya Türkiye adına 11 sporcunun katıldığını ifade eden Atalı, olimpiyat sporcusu İrem Karamete'nin beşinci olduğunu, ülke adına sevindirici bir tablo elde ettiklerini kaydetti.

Eskrim sporunda iyi bir yolda olduklarını anlatan Atalı, "Eskrim, Türkiye'de yeni tanınan bir spor. Henüz arzu ettiğimiz yerde değiliz. Ama arzu ettiğimiz yere doğru hızla yükseliyoruz. Nitelikli sporcularımız ve arkadan gelen gelecek vadeden sporcularımız çalışmalarına başladı. Hazırlık kampları ve uluslararası organizasyonlarda bu sporcuları takip ediyoruz." diye konuştu

Atalı, organizasyonda süper minikler açık flöre turnuvasının da yapıldığını bildirdi.

Turnuvada, Kolombiya'dan Saskia Loretta Van Erven Garcia birinci oldu. İtalya'dan Marta Cammilletti ikinci gelirken, Romanya'dan Malina Calugareanu ile Polonya'dan Martyna Dlugosz üçüncülüğü paylaştı.

Kaynak: AA