Darende'nin İlk Balıkçı Dükkanı Açıldı

Malatya'nın Darende ilçesinde ilk balıkçısı hizmete açıldı.

Hacı Hasan Akyol Çarşısı'nda hizmete başlayan Turkuaz Deniz Ürünleri adlı iş yeri, Belediye Başkanı Süleyman Eser’in katılımı ile açılışı yapılarak satışa başladı.

Başkan Eser açılışta yaptığı konuşmada, bu iş yeri sayesinde ilçede büyük bir eksikliğin giderildiğini söyledi.

Genç esnafa cesaretinden dolayı teşekkür eden Eser, "Bildiğiniz gibi ilçemizde taze balık ve farklı deniz ürünlerini bulmak imkansızdı. Bu anlamda büyük bir hizmeti karşılayacak bu balıkçı dükkanı, yapılmayanı yaparak ilçemizde bir ilk olmuştur. Ben hayırlı kazançlar diliyorum. Hemşehrilerime de bol bol tüketmelerini severek yemelerini tavsiye ediyorum." dedi.

Esnaf Abdullah İşcan da açılışa katılarak kendilerini kırmadığı için Başkan Eser'e ve ilçe protokolüne teşekkür etti.

İlçede balık sevenin çok olmasına rağmen balıkçının olmadığını ifade eden İşcan, "Biz de bu düşünce ile yola çıkarak Turkuaz Deniz Ürünleri'ni açtık. Başta alabalık olmak üzere müşterilerimize 12 çeşit balık sunuyoruz. Amacımız ilçe ve ilçe dışından gelen vatandaşlara lezzetli balık çeşitlerimiz ile hizmet vermektir. Balıkların temizleme işlemini de biz yapıyoruz. Kısa bir süre sonra da pişirerek evlere servisimiz başlayacak. Haftanın yedi günü balık severlere hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Kaynak: AA