Çin'den Uluslararası Enerji Ajansı İle İş Birliği Vurgusu

Çin'in, Uluslararası Enerji Ajansı ile iş birliği yapmak istediği açıklandı.

Çin Başbakan Yardımcısı Cang Gaoli, enerji alanında Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ile iş birliği yapmak istediklerini bildirdi.

Şinhua ajansının haberine göre, Başbakan Yardımcısı Cang, IEA İcra Direktörü Fatih Birol ile başkent Pekin'de yaptığı görüşmede Çin ve ajans arasında iş birliği konusunu değerlendirdi.

Çin'in dünyada en büyük enerji üreticisi ve tüketicisi olduğunu hatırlatan Cang, ülkesinin enerji dönüşümünün gelişmesine büyük önem verdiğini vurguladı.

Cang, Çin'in enerjide yenilikçi, koordine, çevre dostu ve açık bir kalkınma vizyonunu izleyeceğini belirterek, bu kapsamda çevreci, düşük karbon salınımlı, güvenli ve etkin bir enerji sistemi inşa edeceklerini dile getirdi.

IEA ile uluslararası alanda enerji konusunda iş birliğini teşvik etmeyi de arzu ettiklerine dikkati çeken Cang, Çin'deki çevre dostu enerjinin gelişmesi noktasında ajans ile çalışmalar yapmak istediklerini aktardı.

Çin Başbakan Yardımcısı ayrıca, Birol'a Çin Komünist Partisi (ÇKP) 19. Ulusal Kongresi'nde alınan kararlar hakkında bilgi verdi.

IEA İcra Direktörü Fatih Birol da dünyada yenilenebilir ve düşük karbon salınımlı enerjiye geçişin cesaretlendirilmesi noktasında Çin'in önemli bir rol oynadığını söyledi.

Ajansın Çin ile çok taraflı iş birliğini geliştirmek istediğine değinen Birol, küresel alanda enerjinin kalkınması ve dönüşümünün sağlanmasını ortaklaşa teşvik etmeyi umduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA