'Balkanlarda Türkler Ve Türk Kültürü' Konferansı

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Günşen: 'Balkanlar Türk yurdudur. Biz 1912 yılında en az Türkistan kadar, en az Anadolu kadar bizim olan bir ata yurdunu, vatanımızı kaybettik. Balkan coğrafyasına Güney Doğu Avrupa diyenlere itibar etmeyiniz çünkü amaçları vardır'

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Günşen, "Balkanlar Türk yurdudur. Biz 1912 yılında en az Türkistan kadar, en az Anadolu kadar bizim olan bir ata yurdunu, vatanımızı kaybettik. Balkan coğrafyasına Güney Doğu Avrupa diyenlere itibar etmeyiniz çünkü amaçları vardır." dedi.

Günşen, Kırklareli Üniversitesi'nde düzenlenen "Balkanlarda Türkler ve Türk Kültürü" konferansında yaptığı konuşmada, Balkanların Türk kültür ve medeniyetinin coğrafyası olduğunu söyledi.

Balkanlara sahip çıkmaya gayret gösterdiklerini belirten Günşen, Balkanlar üzerinde oynanmak istenen oyunlara asla kanmayacaklarını dile getirdi.

"Balkan" adının Türkçe olduğunu vurgulayan Günşen, "Balkanlar Türk yurdudur. Biz 1912 yılında en az Türkistan kadar, en az Anadolu kadar bizim olan bir ata yurdunu, vatanımızı kaybettik. Balkan coğrafyasına Güney Doğu Avrupa diyenlere itibar etmeyiniz çünkü amaçları vardır. Bu, Balkan adını unutturmak adına yapılan sinsice bir davranıştır, Bulgarca, Macarca, Rumence, Sırpça, Türkçe, Arnavutça ve Yunanca dillerinin fonetiği içerisinde aynı şekilde telaffuz edilmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Günşen, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Kaynak: AA