Atık Malzemelerden Sokak Kedilerine Barınak Yaptılar

Elazığ'da, Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği üyesi üniversite öğrencileri, 'Sokaktaki dostum için bir adım da sen at' projesi kapsamında inşaatlardan topladıkların atık strafor parçaları ve karton kutulardan sokak kedileri için barınak yaptı Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Eğit: 'Özellikle soğuk kış aylarında onlarında üşüyebileceğini, sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyabileceğini ve karınlarının aç olabileceğini unutmayalım'.

Elazığ'da, Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği üyesi üniversiteli öğrenciler, "Sokaktaki dostum için bir adım da sen at" projesi kapsamında sokak kedileri için atık malzemeden barınak yaptı.

Sokak kedilerinin kış aylarında soğuktan korunması için gönüllü olarak inşaatlardan topladıkları atık strafor parçalarını karton kutularla birleştiren ve 20 barınak yapan öğrenciler, yaptıkları barınakları cadde ve sokaklarda belirli noktalara bıraktı. Her barınağın içerisine mama kabı da koyan öğrenciler, proje kapsamında sokak kedileri için 300 barınak yapmayı hedefliyor.

Anadolu Realist Gençlik Hareketi Derneği Başkanı Erhan Eğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir hayatının bir parçası olan sokak kedilerine dikkati çekmek amacıyla "Sokaktaki dostum için bir adımda sen at" projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Proje kapsamında yaptıkları 20 barınağı kentin muhtelif cadde ve sokaklarına bıraktıklarını ve toplamda sokak kedileri için 300 adet barınak yapacaklarını ifade eden Eğit, şunları söyledi:

"Özellikle soğuk kış aylarında onlarında üşüyebileceğini, sıcak bir yuvaya ihtiyaç duyabileceğini ve karınlarının aç olabileceğini unutmayalım. Mahallelerimizin, sokaklarımızın belirli yerlerine sokak hayvanları için mama kabı, su ve barınak koyalım. Atık yemeklerimizi çöpe atarak israf etmek yerine mama kaplarına bırakalım. Çöplerden yemek eşelemek zorunda kalmasınlar. Bu dünyada sevimli dostlarımızı da düşünmeliyiz. Evi olmayan sokak hayvanlarına destek verelim. Kışın soğukta tir tir titreyerek aç bir şekilde yiyecek arayan dostlarımızı görmemezlikten gelmeyelim. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım. Unutmayalım ki hayvana değer bir insan, insana da değer verir ve kötülüklerden uzak durur."

- Hem sokak hayvanlarına hem de geri dönüşüme katkı sunuyoruz"

Üniversite öğrencisi Hilal Çoraplı ise şehir hayatının bir parçası olan sokak hayvanlarının varlığının insana huzur verdiğini dile getirdi.

Küçük bir çocuğun bir sokak kedisini gördüğünde heyecanlanıp onu yakalayıp sevmeye çalışmasının bunun bir göstergesi olduğunu aktaran Çoraplı, şöyle konuştu.

"Aynı havayı soluduğumuz ve aynı doğayı paylaştığımız sokak hayvanlarının bizler kadar rahat yaşamaya hakkı olduğunu insanlığın bir gereği olarak unutmamız gerekiyor. Hayata geçirdiğimiz bu projeyle sokak hayvanlarına katkı sunduğumuz gibi geri dönüşümü de katkı sunmuş oluyoruz."

Öğrencilerden Yusuf Ölmez de sokak kedilerine yardım etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "Bu projeyle hayatımızın bir parçası olan sokak hayvanlarının zorlu yaşam mücadelesine destek veriyoruz." dedi.

Kaynak: AA