23. MOTİF Halkbilim Ödülleri

23. MOTİF Halkbilim Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Motif Halk Oyunları Eğitim ve Öğretim Vakfı (MOTİF) ve İBB işbirliği ile düzenlenen 23. MOTİF Halkbilim Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonunda düzenlenen törende konuşan MOTİF Vakfı Başkanı Mehmet Zeki Baykal, amaçlarının Türk halkbilimini koruyup yaşatmak ve dünya ülkelerine tanıtmak olduğunu kaydetti.

MOTİF Vakfının Türk halk kültürünün bilinen tüm alanlarında hizmet verdiğini ifade eden Baykal, kültür şölenleri, halkbilim ödül törenleri, halkbilim sempozyumları, süreli yayınlar, halk bilim okulları, halk müziği ve halk oyunları alanlarında devletin kültür politikalarına destek verdiklerini anlattı.

Konuşmaların ardından çeşitli halk oyunu gösterileri sergilenirken ödüller de sahiplerine dağıtıldı.

Büyük Ödül'e T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı değer bulunurken, Türk Folkloruna Katkı Sağlayan Kuruluş Ödülü'nü T.C. Kütahya Belediyesi, Halk Müziği Hizmet Ödülü'nü, Muzaffer Ertürk, Halkbilim Hizmet Ödülü'nü Prof. Dr. İsa Özkan, Halk Oyunları Hizmet Ödülü'nü ise Şükrü Üzümcü aldı.

Maddi Folklor Ürünlerini Derleme ve Yaşatma Ödülü'ne, Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi, Medya Halkbilim Ödülü'ne TRT'nin Sıraç Belgesel Filmi değer bulunurken, MOTİF Özel Hizmet Ödülleri'ni alanlar ise şöyle sıralandı:

"TRT 1 - Diriliş Ertuğrul dizisi, A Haber - Bir İnsan Bir Hikaye programı, Habertürk Televizyonu - Tadında Hikayeler programı, TRT Avaz - Hayatı Güzel Yaşa programı, Yasemin Alyeşil - Armelit Kostümcülük, Özlem Özdil, Niyazi Koyuncu, Osman Öztunç, Mehmet Çelik."

Bu arada etkinliğe katılması beklenen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, programındaki değişiklik nedeniyle ödül törenine katılmadı.
Kaynak: AA