'Yüz Yıllık Hicran Kudüs Ve Mescid-İ Aksa' Paneli

UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hızlı: '(ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması) Bu karar kahredici, tahrik edici, kışkırtıcı ve zalimane bir karardır'

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) öğrenci toplulukları tarafından "Yüz Yıllık Hicran 'Kudüs ve Mescid-i Aksa" paneli düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mefail Hızlı, Mete Cengiz Kültür Merkezi'ndeki panelde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına değindi.

Türkiye'nin yüz sene öncesindeki dönemden daha güçlü tepki vermesi durumunda, Trump'ın oyununun bozulacağını belirten Hızlı, şöyle konuştu:

"Süreç, Türkiye'yi Ortadoğu'da ve dünyada huzuru, adaleti taşıyacak bir konuma zorluyor. İnşallah Allah, bunu hepimize gösterir. Kudüs değerli, kutsal, mukaddes bir şehirdir. Eğer Kudüs'te huzur varsa dünyada da huzur vardır. Kudüs'te huzursuzluk, sıkıntı, kaos varsa ve kan dökülüyorsa bilin ki dünyanın büyük bir bölümünde bu huzursuzluk mutlaka hissedilecektir. Maalesef alınan o kararın yanında 'incitici' kelimesi çok hafif kaçıyor. Bu karar kahredici, tahrik edici, kışkırtıcı ve zalimane bir karardır."

İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Süleyman Sayar da ABD'nin İsrail'e her konuda destek olduğunu söyledi.

ABD'nin karşılıksız olarak İsrail'e yardımlarını sürdürdüğünü ve bu ülkenin politikalarını desteklediğini aktaran Sayar, "İsrail, bunu değerlendirerek sömürdüğü yerlerin yüzde 80'ini kendine ait hale getirdi. İlahi takdir, belki de bütün bu oyunları bozacaktır. Müslümanlar şuurlu, basiretli olursa birlik içinde davranabilirse, ferasetli olabilirlerse bütün bu planlar inşallah bozulacaktır." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA