Yemen'de Kudüs'e Destek Gösterisi

Husilerin ablukası altındaki Taiz'de Kudüs'e destek gösterisi düzenlendi.

Yemen'in güneybatısında 2 yıldan beri Husilerin ablukası altında bulunan Taiz kenti sakinleri, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını protesto etmek için gösteri düzenledi.

Özgürlük Meydanı Basın Ofisi ve 11 Şubat Devrimi Gençleri'nin çağrısı üzerine düzenlenen gösteriye katılanlar, Husilerin ablukası altındaki kentin merkezinden hareket ederek farklı caddelerde yürüdü.

Üzerinde Kudüs'ün Filistinlilerin ebedi başkenti olduğunu ifade eden yazıların bulunduğu dövizler ve Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, "Kudüs bizimdir bizim kalacak", Kudüs Arapların ve Müslümanlarındır" şeklinde Kudüs'ü destekleyen sloganlar attı.

-"Filistin; Yemen, Araplar ve dünyadaki tüm Müslümanların davasıdır"

Eski Enformasyon Bakanı Yardımcısı Fuad el-Himyeri, gösteri sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yemen halkı, bu gösterilerle her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu ilan ediyor. Filistin, Yemen, Araplar ve dünyadaki tüm Müslümanların davasıdır." dedi.

Kudüs ile ilgili karar alma cüretinde bulunmanın uluslararası topluma meydan okumak olarak değerlendirileceğini vurgulayan Himyeri, "Trump'ın kararı bizim için sınırı aşmaktır ve tartışma konusu değildir. Trump'ın (Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak) tanıması bizi ilgilendirmiyor ve İsrail'i hiç tanımıyoruz." diye konuştu.

ABD, Başkan Trump'ın, evvelsi gün Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamayla, BM Güvenlik Konseyi'nin 1980 yılında İsrail'in Doğu Kudüs'ü ilhak ederek başkent ilan etmesini geçersiz sayan 478 sayılı kararı, bölgesel ve uluslararası tüm tepkilere rağmen Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıyan ilk ülke olmuştu.

Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.
Kaynak: AA