YASKİ Başkanı Özsümer Açıklaması

'Beni hem siyaseten kandırdılar hem mali açıdan kandırdılar. Partime de kendi grubuma da mahcup oldum'

Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliği (YASKİ) Başkanı Ahmet Özsümer, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın kendisini kandırdığını söyledi.

Düzenlediği 2017 yılı değerlendirme toplantısında tamamlanan ve devam eden projeleri kamuoyuyla paylaşan Özsümer, bütçe ve belediyelerin kendilerine ödedikleri katılım paylarını anlattı.

Yalova Belediyesinin YASKİ'ye olan katılım payı borcuna ilişkin Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın kendisini kandırdığını söyleyen Özsümer, Salman'ın kendisini ve partisini kandırarak belediyenin taşınmazlarını sattığını belirtti.

Özsümer, "Beni hem siyaseten kandırdılar hem mali açıdan kandırdılar. Partime de kendi grubuma da mahcup oldum. Gazeteciler olarak sizlerde 'AK Parti desteğiyle yerler satılıyor' diye hep yazdınız. Sizin dediğiniz bu satışlarda belediye başkanıyla görüştük. 'Param yok' dedi. Bizim ciddi anlamda Limak Enerji'ye borcumuz vardı. Bana 'grupla konuş ikna et. 2-3 parça yerimiz vardı. Yaklaşık 3 milyon liralık, bunları satalım, parasını da direkt size verelim' dedi. Ben kendi grubuma gittim, bunu anlattım. İl başkanımızı, meclis üyesi arkadaşlarımızı ikna etmem 2 hafta sürdü. Gerçekten hepsi söyledi; 'bu işin sorumlusu sensin, üzerine kalır. Biz inanmıyoruz.' dediler. Bende 40 yıllık arkadaşım söz verdi artık. Hani siyaseti bir tarafa bıraktık. İnanmak zorundaydım hani bu kadar bariz olarak şey yapmaz. Maalesef bizi hem kamuoyunda zor duruma düşürdüler satış izni vererek hem de ben partime karşı zor durumda kaldım. Bende onlara 'sözünü tutmazlarsa gereğini yapacağım' dedim. Şu anda gereğini yaptık. Hem valilik şu anda soruşturma açtı, devam ediyor hem de savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. İlgili kim varsa, belediye başkanından ilgili müdüre kadar." şeklinde konuştu.

'Beni kullanarak partimi de kandırdı. En son yetmedi devleti de kandırdı.' diye açıklamalarında devam eden Özsümer, Yalova Belediyesinden 2 milyon 100 bin TL alacaklı olduklarına dair yazı yazdıklarını söyleyerek, "Aylık 329 bin lira parayı bize ödemiyorlar. Bunun üzerine Yalova Valiliği, Yalova Belediyesine yazı yazdı. Valilik, 'belediyeye borcunu kapat, her ay 329 bin lirayı öde. Ödediğin gibi bana da bilgi ver' ifadelerine yer verdi." dedi.

Yalova Belediyesinin valiliğe yazı üzerine verdiği yanıtı da gazetecilere aktaran Özsümer, belediyenin valiliğe YASKİ'ye olan borcu ödeyeceğini ifade ettiğini belirtti.

Belediyenin valiliğe yanıtı üzerine kendisini kullanarak Belediye Meclisi'nde alınan karardan söz eden Özsümer, "Karar 31'e 30 oyla kabul ediliyor. Tek oy vermeyen arkadaşımız var, Ahmet Yavuz. O da yanımda oturuyor. 'Abi güvenmiyorum. Sana vermeyecekler, parayı' dedi. Haklıymış. Belgeleriyle size kandırılma öyküsünü anlatmış oldum." diye konuştu.

YASKİ'de gerçekleşen toplantıya, Birlik Müdürü Ümit Yılmaz da katıldı.
Kaynak: AA