VASKİ'nin Su Abone Sayısında Artış

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ), yeni atılımlarla su abone sayısında büyük artış sağlandığını bildirildi.

VASKİ'den yapılan açıklamada, bir yandan kaçak su kullanımı ile mücadele edildiği, bir yandan da yeni abone kayıtları gerçekleştirildiği belirtildi.

VASKİ'nin 2017 kasım ayı verilerine göre, toplamda 13 bin yeni abone daha kaydettiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Mevcut abone sayısı 2016 yılında 161 bin 970 iken, bu sayı 2017'ni 11 ayında 175 bin 546'ya ulaştı. Ayrıca abonelikleri yapılmayan TOKİ konutlarının abonelik işlemleri devam ederken, birikmiş su borçlarının ödenmesinde de kolaylık sağlandı. VASKİ Genel Kurulu'nda içme suyu ücret tarifesinde merkez ve ilçe okullarında yüzde 33 oranında, köyden mahalleye dönüştürülen yerlerin de eğitim kurumlarında yüzde 83 oranında indirime gidildi."

Açıklamada görüşlerine yer verilen VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş da kurumun hizmet kurumu olduğunu belirterek, halka en iyi, sağlıklı ve temiz suyu ulaştırmanın çabası içinde olduklarını bildirdi.

Kurumun maliyetleri en aza indirmek için yeni abonelerin kaydedilmesi ve gelirin artırılması gerektiğine işaret eden Tekataş, "Hizmet alımının bir bedeli olmalıdır. Bunun için çaba gösteriyoruz. Zamanında ödenen su ücretleri yeni hizmet demektir. Genel kurulda aldığımız karar ile 2018 yılı için suya yeni bir zam yapmama kararı aldık. Vatandaşa en iyi hizmeti götürmenin gayreti içindeyiz. Yeni abonelerle kurumumuz daha güçlü hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA