Uşak'ta Kudüs Protestosu

Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun düzenlediği "Kudüs Bizimdir" yürüyüşüne Uşak halkı yoğun ilgi gösterdi.

Uşak'ta Kudüs Protestosu
Cuma namazı çıkışından toplanan binlerce Uşaklı Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olarak tanınmak istenmesini protesto etti. Belediye binasının önünde toplanan grup sloganlar atarak 15 Temmuz Şehitler Meydanına kadar yürüdü. Meydanda ilk önce Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Tilavetin ardından basın açıklaması yapıldı. Binlerce kişi edilen duanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Memur- Sen Uşak İl Başkanı Mehmet Karaçalık hazırlanan basın açıklamasını Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına okudu. Açıklamada hükümet, tüm siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve hangi görüşten olursa olsun diğer tüm aktörlerle birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs açıklaması açıklaması hukuksuz olarak nitelendirilen bildiride bu açıklamanın insanlık vicdanını yaraladığı ve bölgedeki sorunları derinleştirdiği söylendi. Karaçalık tarihsel gerekçelerini bilen ve dünyanın bu devrine itiraz eden vicdan sahiplerinin sesi olarak ihtarda bulunmak üzere bu eylemin düzenlendiğini vurguladı. Karaçalık açıklamasına şu şekilde devam etti; ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul ettiğini ilan etmesi, elçiliğini taşıma kararı, İsrail’in, bütün Filistin’i , başkenti Kudüs dahil işgal etme plan ve kararının bir parçasıdır. 1995’te ABD bu kararı almış ve sürekli Filistin’e ve İslam Dünyası’na karşı kılıç gibi tehdit olarak kullanmaktadır. Çok manidar bir tarihte Kudüs’ün Müslümanların elinden çıkmasının 100. Yıldönümünde bu karar uygulamaya konmuştur. Bu hareket basit bir hareket değil, Siyonizm ve Emperyalizm ortaklığının oldukça sistematik ve iyi planlanmış bir hareketidir. ABD Filistin davasında görüntüde tarafsız olma vasfını da yitirmiştir. ABD İsrail’le aynı statüde işgalin tarafı olmuştur."

Şiddetten boğulmuş, krizlerle boğuşan bütün insanlığın doğru ve adil bir söz beklediğinin altını çizen Karaçalık Anadolu’nun bu sözü söylemeye hazır olduğunu belirtti.

Karaçalık açıklamasın şu ifadelerle bitirdi; " Ümmetin gönlü bu hakikate açıktır. Bu konudaki inancımız ve kararlığımız tamdır. Şimdi bu inancı ve kararlılığı fiiliyata dökme vaktidir. Kudüs’ün siyonizme başkent yapılmasını engellemek için harekete geçmek, birlikte ses vermek ve insanlığın beklediği o sözü söylemek için buradayız. Müstebitler de en çok bundan korkuyor. Emin olun ki Kudüs’e özgürlük haykırışı bunun için şiddetle susturulmak isteniyor. Eğer insanı özgürleştirecek söz söyleyebilirsek, müstebit iktidarlar yerle yeksan olur, özgürlüğün nefesi bütün dünyaya ulaşır. Tam da bu yüzden Özgür Kudüs Tam da bu yüzden kahrolsun Siyonizm Tam da bu yüzden defolsun ABD Tam da bu yüzden Bağımsız Filistin. Bu inanç ve kararlılıkla Mescid-i Aksa’nın selamını alıyor, Kudüs ve Aksa’nın İslamla kucaklaşması için haykırıyoruz. Yaşasın işgalden kurtulmuş Kudüs şehri."

Basın açıklamasının ardından Leyle-i Kadir İman Hatibi Murat Karabulut dua etti. Hep beraber edilen bu duadan sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Yürüyüşe Ak Parti Uşak İl Başkanı Mehmet Çakın, Ak Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç , Belediye Başkanı Nurullah Cahan ile İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Nacar da katıldı.

Kaynak: İHA