Ürdün'de ABD'nin Kudüs Kararına Tepki Gösterisi

Cuma namazı sonrası yürüyüş düzenleyen binlerce Ürdünlü, ABD ve İsrail bayraklarını yaktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı, Ürdün'de binlerce kişinin katıldığı yürüyüşlerle protesto edildi.

Başkent Amman'daki El-Huseyni Camisi önünde bir araya gelen göstericiler, yürüyüşün başında ABD ve İsrail bayraklarını ateşe verdi.

"ABD Büyükelçiliğini ve Büyükelçisini istemiyoruz", "Ey alçak defol", "Bağır, herkes duysun. Biz Aksa'nın koruyucusuyuz" şeklide sloganlar atan göstericiler, "Kudüs, bölgede istikrar ve barışın adresidir", "Trump bölgede terör ve aşırılığın üreticisidir" yazılı dövizler ile Filistin bayrakları taşıdı.

Ülkedeki Müslüman ve Hristiyan kanaat önderlerinin de katıldığı gösteride, milletvekillerinin yanı sıra Ürdün Meclis Başkanı Atıf et-Taravine de hazır bulundu.

Meclis Başkanı Taravine, burada yaptığı konuşmada, "Filistin, ABD'nin elinde istediğine verebileceği bir şey değildir. Kabul etsinler ya da etmesinler Kudüs, Filistin'in başkentidir." dedi.

Taravine, sadece ABD'nin Kudüs kararından geri adım atmasını değil, kendi topraklarında kurulan bir Filistin devletinin uluslararası tanınırlığının sağlanması ve geri dönüş hakkının da verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Başkent Amman'ın yanı sıra Ürdün'ün diğer kentleri de ABD'nin Kudüs kararına tepki gösterilerine sahne oldu.
Kaynak: AA