Üniversite Öğrencilerinden Yoksul Ailelere Gıda Yardımı

KYK Kırşehir Saliha Sultan Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri ve personel, 'Eller çok olunca yük hafifleşir' sloganı ile yola çıkarak, yoksul ailelere yönelik sosyal sorumluluk projesi uyguladı.

Kırşehir'de, üniversite kız yurdu öğrencileri, Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) empati etkinlikleri kapsamında sosyal sorumluluk projesi hazırlayarak ihtiyaç sahibi ailelere çeşitli yardımlarda bulundu.

Kırşehir KYK Saliha Sultan Kız Öğrenci Yurdu Müdürlüğü öncülüğünde hazırlanan projeye yurtta kalan 330 öğrenci ve personel katıldı. Toplanan erzak kolileri, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Yurt Müdür Vekili Ümüş Özdemir, AA muhabirine, "Eller çok olunca yük hafifleşir" sloganıyla yola çıktıklarını belirterek, gönüllülük esaslı bir proje olmasına rağmen yurtta kalan 330 öğrencinin tamamının katılım sağladığını söyledi.

Projeyi yurt öğrencileri ve personelin kendi imkanlarıyla gerçekleştirdiğini vurgulayan Özdemir, "Öncelikle yardım yapılacak aileler araştırıldı. Belirlenen ailelere 330 öğrenciyi temsilen 5 öğrenciyle gidildi. Proje kapsamında ihtiyaç sahibi üç aileyi ziyaret ettik. Ailelere hediyelerimizi sunduk." dedi.

KYK adına sosyal sorumluluk projesi üretip içinde yer almaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Özdemir, geçen ay da yurt öğrencileri ve personeliyle Kırşehir’e bağlı Yukarı Homurlu Köyü İlköğretim Okulu'nda 12 öğrenciye kışlık kıyafet yardımı yapıldığını aktardı.

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi son sınıf öğrencisi Buket Bayraktar da bu tür projelere destek verdiğini belirterek, "Bu projeyi yurt müdürümüzden duydum. Temelinde yardımlaşma ve dayanışma olan bir proje olduğu için destek olmak istedim. İnsanların mutlu olduğunu görmek, beni iyi hissettiriyor. Onun için de sosyal sorumluluk projelerine elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum." diye konuştu.

AEÜ Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Gamze Özdemir de yurtta sürekli sosyal sorumluluk projelerinde yer almayı sevdiğini belirterek, ihtiyacı olan ailelere yönelik bu etkinliği duyunca içinde yer aldığını kaydetti.
Kaynak: AA