TÜSİAD Brüksel'de Ekonomik Diyalog Toplantısına Katıldı

TÜSİAD, AB ile Türkiye arasında düzenlenen Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısına katıldı.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasında düzenlenen Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısına katıldı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD Brüksel’de, AB ile Türkiye arasında düzenlenen Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısına katıldı. Toplantı, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Jyrki Katainen, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin eşbaşkanlıklarında gerçekleşti.

Toplantıda TÜSİAD’ı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Küresel İlişkiler ve AB Yuvarlak Masası Başkanı Simone Kaslowski ile AB Temsilcisi Dilek Aydın temsil etti.

TÜSİAD, AB’de iş dünyasını temsil eden ve karar süreçlerine dahil olan Avrupa İş Dünyası Konfederasyonu BusinessEurope’un üyesi olarak, BusinessEurope ile aynı oturumda Türk iş dünyasının AB süreci ile yaklaşımlarını AB ve Türkiye nezdindeki muhataplarına aktardı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Simone Kaslowski, Türkiye ile AB arasındaki sorunlara karşın katılım müzakerelerinin temel ilişki modeli olarak devamının önemli olduğunu belirterek, küresel ekonominin gereksinimlerini mevcut haliyle karşılamayan Gümrük Birliği’nin güncellenmesinin her iki tarafa yarar sağlayacağını aktardı.

Kaslowski, ayrıca AB’nin yapısal dönüşümü üzerine tartışmaların tüm Avrupa’nın geleceği için kritik önem taşıdığını ifade ederek, AB’nin küresel etki alanını merkezde derinleştirilmiş Avro Bölgesi ve 21. yüzyıla uygun daha geniş ve daha iyi düzenlenmiş tek pazar, hukuk ve güvenlik alanıyla genişletebileceğini kaydetti.

Simone Kaslowski, Türkiye’nin geniş AB içerisinde yerini bulma kapasitesinin Türkiye’de istikrarlı bir iş ve yatırım ortamı için belirleyici olduğunu bildirdi.

Bu arada, AB ile Türkiye arasında 2015 yılında oluşturulan Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Mekanizması’nın ilk toplantısı 25-26 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye’de gerçekleştirilmişti.
Kaynak: AA