'Türkiye'de Çevre Yönetimi' Konferansı

Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Çevre Mühendisliği Uygulamaları dersi kapsamında, "Türkiye'de Çevre Yönetimi" konferansına katıldı.

ADYÜ ile Çevre Topluluğunca Vehbi Koç Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Akça, her yıl bir taraftan bazı maddeler yasaklanırken, bir taraftan yeni maddelerin günlük hayata girdiğini ve bunların insan sağlığını tehdit ettiğini belirtti.

Kirlenme konusuna da değinen Akça, tabiatın kirli olmamasının mümkün olmadığını vurgulayarak, dünya nüfusunun artması ve özellikle sanayileşmenin ortaya çıkmasıyla, ister istemez hava, su ve toprağa bir takım kirleticilerin eklendiğini kaydetti.

Türkiye'de insanların temiz çevrede yaşaması için neler yapılabileceği konusunda çalışmaları bulunduğunu anlatan Akça, "İlk olarak evden başlamamız lazım. Evde farkında olmadığımız çok sayıda sağlımıza zarar veren eşyalarımız var. Kağıt yapıştırıcıdan evdeki ayakkabı boyası, kullandığımız spreylere, kozmetik ve benzeri ürünlere çevreci gözüyle baktığımızda insan sağlığına ciddi zararları olan maddeler olduğunu görüyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akça, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Konferansa, ADYÜ Röktörü Prof. Dr. Talha Gönüllü ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: AA