'Sporda Kardeşlik Kısa Film Yarışması' Sonuçlandı

Düzenlenen törenle birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verildi ÖNDER Genel Başkanı Bekiroğlu: 'Bütün sıkıntılarımızı aşmamızın yolu, kalbimizi, zihnimizi ve bedenimizi güçlendirmekten geçiyor. Kendimizi, bulunduğumuz alanda çok iyi yetiştireceğiz' ÖNCÜ Genel Başkanı Canbey: 'Sinema, Türkiye'de toplum olarak zayıf olduğumuz bir alan. İçimizden daha iyi işler yapanlar çıkacak. Başarılarımız ulusalda kalmaktan çıkıp uluslararası boyutlara ulaşmalı'

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği üyesi ÖNCÜ Gençlik ve Spor Kulübü'nce düzenlenen "Öncü Spor-Sporda Kardeşlik Kısa Film Yarışması"nın sonuçları belli oldu.

Dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

İmam-Hatip liselerinde okuyan örenciler ve öğretmenlerinin yoğun katılım gösterdiği törene ayrıca "Diriliş Ertuğrul" dizisinin oyuncuları ve Kurumsal İletişim Müdürü Hüseyin Özçelik de katıldı.

Törende konuşan ÖNDER Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, sağlıklı yaşamanın ve sporun önemine değindi.

Bekiroğlu, spor yapmanın herkes için gerekli olduğuna dikkati çekerek, "Zihnimizin sürekli canlı ve diri olması gerekiyor. Bu da okumak, düşünmek ve yazmakla mümkün. Rumuzun zengin ve heyecanlı olması gerekiyor ki bunun için de sanat, kültür ve maneviyat lazım. Bedenimizin canlı olması da çok önemli. Bu canlılığı da spor ve hareketle sağlayabiliriz. Bütün sıkıntılarımızı aşmamızın yolu, kalbimizi, zihnimizi ve bedenimizi güçlendirmekten geçiyor. Kendimizi, bulunduğumuz alanda çok iyi yetiştireceğiz." diye konuştu.

ABD'nin büyükelçilik binasını Kudüs'e taşıma kararına tepki gösteren Bekiroğlu, şunları kaydetti:

"Kudüs'teki kardeşlerimiz, şu anda alçak İsrail askerlerinin saldırılarına maruz kalıyor ama kesinlikle ümitsizliğe kapılmamamız gerekiyor. Bütün olanlara rağmen, Allah mutlaka nurunu tamamlayacaktır, buna inanalım. Buna inanmak için bunu yaşamak, iliklerimize kadar hissetmek gerekir. Her ne yapıyorsak bu inancın aşkıyla hareket etmemiz lazım. Kudüs, bütün Müslümanlara kucak açan bir yer olacak inşallah."

- Toplam 9 bin lira ödül

ÖNCÜ Genel Başkanı Mustafa Canbey de Kudüs'ün genç neslin hafızasında yer etmesi gerektiğini dile getirdi.

Kudüs'ün Müslümanların ilk kıblesi olduğunu vurgulayan Canbey, "Göz bebeğimiz olarak bildiğimiz ve yıllardır özlemini çektiğimiz bir şehir Kudüs. Maalesef işgal altında ve bu işgal büyüyerek devam ediyor. Maalesef İslam dünyası bugün bu duyarlılığa sahip değil. Yeniden bu duyarlılığa ulaşmak ve Kudüs'e sahip çıkmak ve Kudüs'ün Müslümanların olduğunu dünyaya haykırmamız lazım. Büyük zorluklarımız var ama inşallah bu zorluklar ilerleyen günlerde aşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Canbey, böyle bir yarışmanın Türkiye'de ilk kez yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Çok kıymetli çalışmalar geldi yarışmaya. Değerli öğrencilerimizin neler yapabildiğini ve aramızda ne kadar kıymetli arkadaşlarımızın olduğunu gösteren çalışmalar bunlar. Sinema konusunda bunu bir başlangıç kabul ediyoruz. İnşallah ilerleyen zamanlarda aynı kapsamda farklı etkinlikler de yapacağız. Sinema, Türkiye'de toplum olarak zayıf olduğumuz bir alan. İçimizden daha iyi işler yapanlar çıkacak. Başarılarımız ulusalda kalmaktan çıkıp uluslararası boyutlara ulaşmalı."

- Birinciler Kudüs'e gidecek

Lise çağındaki gençlerin, sinemayla buluşmasını amaçlayan yarışmaya Türkiye genelindeki okullardan 30'un üzerinde başvuru yapıldı.

Duyuruları eylülde yapılan yarışmaya başvuran filmlerde, sporda kardeşlik teması üzerinden sporun gençlerin hayatındaki yeri ve önemi vurgulandı.

GENÇDES kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan destek alan projede ilk üçe giren filmlere ödül verildi.

Değerlendirme sonucunda Bakara Suresi’nin 42. ayetinden esinlenerek çekilen "2/42" isimli film birinciliğe layık görüldü. Filmin yönetmenleri Denizli Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri Beyza Karataş ve Afra Başlar'a ödülünü Halit Bekiroğlu takdim etti.

Yarışma sonucunda ikincilik ödülünü ise olan "Fıtrat" isimli kısa filmiyle Zehra Koçyigit aldı. Kağıthane Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi olan Koçyiğit'e ödülünü eski ÖNCÜ Genel Başkanı Hacı Sürmeneli verdi.

"Galibimiz Dostluk Olsun" adlı filmiyle üçüncü seçilen Ordu Selimiye Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Yakuphan Baş da ödülünü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Ömer Faruk Terzi'den aldı.

"Sporda Kardeşlik" temasıyla düzenlenen kısa film yarışmasına katılan ve yarışmayı kazanan imam hatip lisesi öğrencilerine çeşitli ödüller verilecek.

Yarışma sonucunda ayrıca birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye ise 2 bin lira para ödülü verildi. Dereceye giren öğrencilerin tamamı TRT'de yayınlanan "Diriliş Ertuğrul" dizisinde bir süre staj yapma hakkı kazanırken, birinci seçilen öğrenciler ise ÖNDER ve MİRASIMIZ derneklerince Kudüs'e götürülecek.

Kaynak: AA