Soydaşlara Hitap Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batı Trakya Türklerine hitaben yaptığı konuşmada, “Sizlerin, Lozan Anlaşması, AB müktesebatı ve evrensel insan hakları anlayışına uygun olarak her türlü imkandan yararlanmanızı istiyoruz. Bu çerçevede, AİHM kararlarının uygulanmasını bekliyoruz” dedi.

Soydaşlara Hitap Etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atina’daki temaslarının ardından Gümülcine’ye geçti. Erdoğan, burada, Batı Trakya Türkleriyle birlikte Kırmahalle Camisi’nde cuma namazını kıldı. Soydaşlarla görüşen Erdoğan, daha sonra bir konuşma yaptı. Türkiye’deki Rum kökenli insanların her türlü hak ve imkandan yararlandığını belirten Erdoğan, “Benzer yaklaşımları Yunanistan’dan beklemenin de hakkımız olduğuna inanıyoruz”…Sizlerin, Lozan Anlaşması, Avrupa Birliği müktesebatı ve evrensel insan hakları anlayışına uygun olarak her türlü imkandan yararlanmanızı istiyoruz. Bu çerçevede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararlarının uygulanmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

’ASİMİLASYON’ UYARISI

Batı Trakya Türklerinden asimile olmamalarını isteyen Cumhurbaşkanı, “Yunanistan devleti, benim soydaşlarımdan asimile olmasını istememeli. Entegrasyon ayrı bir konu ama asimile olmasını istememeli. Çünkü biz, hiçbir farklı etnik unsurdan bunu bugüne kadar istemedik ve istemeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda, Batı Trakya Türklerinden birlik olmalarını, birbirlerine sahip çıkmalarını istedi.

Kaynak: İHA