Söke İnsan Hakları Kurulu'na 1 Yılda 62 Şikayet, 11 Teşekkür Başvurusu

Söke’de İlçe Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren İnsan Hakları Kurulu’na 2017 yılında 62 şikayet başvurusu, 11 teşekkür bildirimi yapıldı.

Söke İnsan Hakları Kurulu'na 1 Yılda 62 Şikayet, 11 Teşekkür Başvurusu
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanırken, Söke İnsan Hakları Kurulu basın mensuplarının da katılımıyla toplantı gerçekleştirdi. Kurul Başkanı İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, İnsan Hakları Kurulu’nun çalışma ve faaliyetleri ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Siyasi parti, STK ve çeşitli kurumların temsilcilerinde oluşan İnsan Hakları Kurulu’nun Söke’de 17 üye ile görev yaptığını belirten Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu; ilçenin çeşitli noktalarında toplam 13 adet şikayet kutusunun bulunduğunu söyledi.

Kurtbeyoğlu kurulun; Hakla İlişkiler ve İletişim, İnsan Hakları Eğitimi ve İnsan Hakları Bilincini Geliştirme, İnsan Hakları İhlallerini Araştırma-İnceleme ve değerlendirme, Nezarethane Denetim olmak üzere toplam 4 komisyonla görev yaptığını belirtti.

Söke İnsan Hakları Kurulu Başkanı İlçe Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu; “Şikayet kutuları be çeşitli iletişim araçlarıyla toplam 62 şikayet ve 11 teşekkür bildirimi olmak üzere toplam 73 başvuru yapılmıştır. Şikayet kutularının dağılımına bakıldığında Hükümet Konağı 2, Vergi Dairesi’ne 4, Diş Hastanesi’ne 5, Devlet Hastanesi Polikliniğine 14, Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne 39, Belediye Başkanlığı’na 4, İşletme Fakültesi’ne 1, Yüksek Okula 4 adet başvuru yapılmıştır. Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne yapılan 39 başvurunun 11’i teşekkür bildirimidir” dedi.

İnsan Hakları Kurulu olarak sorumlulukları içinde bulunan denetimleri de yaptıklarını belirten Kaymakam Kurtbeyoğlu, “Jandarma nezarethanesine 2, Emniyet Müdürlüğü nezarethanesine 3, Söke Devlet Hastanesi’ne ise 1 defa olmak üzere ziyarette bulunulmuştur” dedi.

Kaynak: İHA