OMÜ'de 'Orff-Schulwerk' Etkinliği

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) "Samsun Orff-Schulwerk Günleri" kapsamında “Orff-Schulwerk Müzik ve Hareket Eğitimi”nin tanıtımına başlandı.

OMÜ'de 'Orff-Schulwerk' Etkinliği
Besteci Carl Orff ve dansçı Gunild Keetman tarafından geliştirilmiş; müzik, hareket, konuşma ve söz unsurlarını bütünleştiren bir müzik eğitimi yaklaşımı olan Orff-Schulwerk’in tanıtımı için OMÜ’de "Samsun Orff-Schulwerk Günleri" düzenlendi.

Etkinliğin ilk gününde OMÜ Güzel Sanatlar Kampüsü OMÜ Sahnesinde tanıtım paneli yapıldı. OMÜ Proje Yönetim Ofisinin desteğiyle, Devlet Konservatuvarı bünyesinde, Doç. Dr. Muzaffer Özgü Bulut’un yürüttüğü "Samsun Orff-Schulwerk Günleri", İstanbul Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Müdürü Fatoş Auernig Cümbüş ile merkezin sertifikalı eğitmenleri Doç. Dr. Banu Özevin, M.A. Tugay Başar, Onur Erol, Melis Milli ve Senem Özyoğurtcu’nun katılımıyla gerçekleştiriliyor. Panelde, eğitmenler tarafından; Orff-Schulwerk’in oluşum süreci, içeriği, felsefi çerçevesi, hedef kitleleri, akademik çevredeki yaygınlığının yanı sıra İstanbul Orff-Schulwerk Eğitim ve Danışmanlık Merkezinin ve dünyadaki diğer merkezlerin etkinlikleri ve hizmetleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi.

Etkinlik kapsamında; OMÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencilerine yönelik, 2,5 gün süreli, 18 dersten oluşan bir dizi seminer yer alıyor.
Kaynak: İHA