Naciye Kabakçı Anaokulu Bulgaristan'da Göz Kamaştırdı

Balıkesir Naciye Kabakçı Anaokulu öğretmenleri ‘Avrupalı çocuklar yaparak yaşayarak öğreniyor’ projesi kapsamında 26 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında Bulgaristan’ın Burgaz kentinde çalışma ziyareti yaptılar.

Naciye Kabakçı Anaokulu Bulgaristan'da Göz Kamaştırdı
Balıkesir’de Okul Öncesi Eğitim alanında ilk defa Erasmus +KA2 Projesi (Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen Uluslararası Proje)yapıp başarıyla tamamlayan Naciye Kabakçı Anaokulu ikinci Erasmus +KA2 Projesini de kazandı. The Europen Chıld Learning By Doıng (Avrupalı çocuklar yaparak yaşayarak öğreniyor) adlı yeni projenin ilk toplantısı 26 Kasım - 2 Aralık tarihlerin de Bulgaristan’ın Burgaz şehrinde gerçekleştirildi.

Türkiye, Finlandiya, Letonya, İngiltere, Bulgaristan ve İtalya’nın ortak olduğu bu projede çeşitli eğitim seminerlerine ve çalıştaylara katılan Naciye Kabakçı Anaokulu Okul Müdürü Rahşan Polat ve proje görevlileri okulu tanıtan bir de sunum yaptılar. Katılımcıların Naciye Kabakçı Anaokulu tanıtım sunumunu beğeni ile izlendi. Projeyi inceleyen okul yöneticileri "Sizin okulunuzda gerçekten hayal odası, bilim odası, müzik odası var mı? Çocuklarınız bu atölyelerde mi eğitim alıyor?’’ gibi sorularıyla sordular. Yürütülen bu proje çerçevesinde okulun öğretmenlerine robotik kodlama eğitimleri verilerek okulda bir Robotik Kodlama Atölyesi kurulacak ve anaokulu öğrencilerine yabancı dil eğitimi çalışmaları başlatılacak.
Kaynak: İHA