Marmaris'te Ömrünü Tamamlayan Hatlar Yenileniyor

İl genelinde sürdürdüğü hat çalışmalarına ara vermeden devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Marmaris İlçesi Tepe Mahallesinde yenileme çalışması başlattı. Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kullanım ömrünü tamamlamış olan ve birçok arızanın meydana geldiği eski içme suyu hatları, ortalama 100 yıl ömrü olan duktil borularla değiştiriliyor.

Marmaris'te Ömrünü Tamamlayan Hatlar Yenileniyor
Bölgede devam eden çalışmalar sonunda yaklaşık bin 500 metrelik içme suyu hattı ve 400 abone bağlantısı yenilenerek bölgede meydana gelen içme suyu sorununun uzun yıllar ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, Tepe Mahallesinde Marmaris Belediyesi tarafından yapılan yol çalışması ile birlikte hatları yenilediklerini belirtti.

Ülgen, “İlçe Belediyesi, Tepe Mahallesinde yol çalışması başlattı. Bizde bölgede yaptığımız incelemeler sonucunda Tepe Mahallemizi besleyen hatların eski ve kullanım ömrünün tamamlamış olduğunu gördük. Bu nedenle hatların yenileme işlemini başlattık” dedi.

Yol çalışması ne kadar hızlı ilerlerse hat yenileme çalışmasının o kadar hızlı biteceğini vurgulayan MUSKİ Genel Müdürü Baki Ülgen, “Bölgede yaşanan trafik sorununun farkındayız. Bazı bölgelerde trafik sorunu yaşanmakta ve bu nedenle işimizi hemen bitirmek istiyoruz. Ancak yol çalışmasına bağlı olarak hareket ettiğimiz için bölgede çalışma yapan diğer kuruluşları beklemek zorundayız. Yolda ve etrafında yapılan çalışmalar ne kadar hızlı ilerlerse bizde MUSKİ olarak çalışmalarımızı o kadar hızlı tamamlayabiliriz” diye konuştu.

Kaynak: İHA