Madde Bağımlılığına 'Bayılarak' Dikkati Çektiler

Bilecik'te bir grup lise öğrencisi senaryo gereği pazar alışverişi yaptıkları sırada bayılarak, madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturdu.

Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaneli Belediyesi ve Osmaneli Kaymakamlığı işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, lise öğrencileri senaryo gereği bayılarak, madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturdu.

Teyyare Meydanı'ndaki etkinlikte, pazar alışverişi yapan öğrencileri bu sırada rol gereği aniden baygınlık geçirip yere düştü.

Baygın vaziyetteki öğrencileri gören pazardaki vatandaşlar, sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Bazı vatandaşlarsa durumu şaşkınlık içinde izledi.

Daha sonra vatandaşlara yaşanan olayın uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak için yapıldığı söylendi.

Daha sonra öğrenciler, "Bağımlı olma, özgür ol", "Uyuşturucuya hayır" şeklinde slogan atarak meydandan kaymakamlık binasına kadar yürüdü.

Kaymakam Edip Çakıcı, burada yaptığı konuşmada, güzel bir farkındalık çalışmasına imza atıldığını söyledi.

Madde bağımlılığının hem dünyada hem Türkiye'de büyük bir sorun haline geldiğini belirten Çakıcı, "Sadece kamu kurumlarının çalışması yetmiyor. Ailelerin de çocuklarına sahip çıkması gerekiyor. Gerçekten ailelere yönelik bu farkındalık çalışması bugün çok etkili oldu. Yaklaşık yüz kişi, pazarın çeşitli yerlerine dağıldınız. Güzel bir uygulama oldu." dedi.

Kaynak: AA