KYK'lı Öğrenciler Manevi Rehberler Eşliğinde Harput'u Gezdi

Elazığ'da, Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı Ömer Bilginoğlu Erkek Yurdu'nda kalan öğrenciler, rehberler eşliğinde kentin tarihi mahallesi Harput'u gezdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün Diyanet işleri Başkanlığı ile imzaladığı projeyle uygulamaya konulan "KYK Yurtlarında Manevi Rehberlik" projesi kapsamında yurtta kalan öğrenciler, Diyanet tarafından KYK yurtlarında görevlendirilen din görevlileri eşliğinde Harput'da bulunan tarihi cami, mekan ve türbeleri ziyaret etti.

Yurt müdürü Kayahan Topal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KYK yurtlarında barınan öğrencilerin beden ve ruh sağlıkları ve manevi gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla uygulanan proje kapsamında gezi programı düzenlediklerini belirtti.

Öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından KYK yurtlarında görevlendirilen din görevlilerinin rehberlik ettiğini ifade eden Topal, şunları kaydetti:

"Bu tür etkinlikler yurt da kalan öğrencilerimizin hem sosyalleşmeleri hem biri birilerini tanımaları, birlik ve beraberlik içerisinde bulunmaları açısından çok faydalı oluyor. Aynı zamanda güzel bir ortamda kenti tanıma fırsatı bularak stres atıyorlar. Öğrencilerimiz gezi programından ziyadesiyle memnun kaldılar. Bu imkanı bize sunan başta İl Müdürümüz Suphi Döner olmak üzere İl Müftümüz Yusuf Sarıkaya’ya ve araç desteği sağlayan Elazığ Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz."

Malatyalı öğrencilerden Mahmut Keskin, Harput’u daha önceden duyduğunu ancak bugüne kadar hiç gezme imkanı bulamadığını belirterek, "Harput hakikaten gezilmesi gereken bir yermiş. Tarihi dokusuyla ve manevi iklimiyle insanı mest ediyor. Bize bu imkanı sunan yetkililere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA