'Kudüs Ve Kutsallığıyla Oynayabileceğini Düşünen Yanılıyordur'

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Mustafa: 'Kudüs'teki hakkımıza, ne Trump, ne Netanyahu ne de Balfour karar verebilir' 'Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur' Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Yayman: 'Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ABD Başkanı Trump'ın attığı imzayı tanımıyoruz'.

Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesi kararına ilişkin, "Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Filistin Kültür Bakanlığı ile Filistin'in Ankara Büyükelçiliği himayesinde, Keçiören Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Filistin Kültür Günleri" kapsamında fotoğraf sergisi açıldı.

Filistin fotoğraflarının yer aldığı serginin açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Velid Bin Abdülkerim el Hireyci ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Mustafa, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kudüs'ün yüzyıllardır olduğu gibi bugün de ana konu ve ilgi odağı olduğunu belirterek, "Kudüs ve kutsallığıyla oynayabileceğini düşünen yanılıyordur. Kudüs'ten savaş kıvılcımı çıkar, Kudüs'ten barış ışığı saçar." diye konuştu.

Mustafa, Filistin'e verilen destek nedeniyle Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığına teşekkür ederek, "Filistin ve Kudüs'teki hakkımıza, ne Trump, ne (İsrail Başbakanı) Netanyahu ne de (Dönemin İngiltere Dışişleri Bakanı Arthur James) Balfour karar verebilir." değerlendirmesinde bulundu.

- "Trump'ın attığı imzayı tanımıyoruz"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman bölgenin barış sürecinde yaşanan tıkanıklık, İsrail'in bu süreci akamete uğratma çabaları ve gerçekleştirdiği uygulamaların, iki devletli çözüm vizyonunu her zaman tehlikeye attığını söyledi.

Yayman, Türkiye'nin, her fırsatta Filistin'in uluslararası platformda bağımsız bir devlet olarak tanınma çabalarına destek olduğunu dile getirdi.

"Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak ABD Başkanı Trump'ın attığı imzayı tanımıyoruz. Başkenti Kudüs olan Filistin devletini onurla ve saygıyla selamlıyoruz." diyen Yayman, Türkiye'nin her zaman Filistin halkının yanında olmaya devam edeceğini belirtti.

- " İslamiyete hakaret, insanlığa ihanet"

Keçiören Belediye Başkanı Ak, ABD'nin Müslümanların kırmızı çizgisi olan Kudüs ile ilgili kararın, İslamiyete hakaret, insanlığa ihanet olduğunu söyledi.

Ak, "Ortadoğu'da kalıcı barışın sağlanması, başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasıyla mümkündür. Filistin devletinin maruz kaldığı haksızlığa sessiz kalmak bizim mayamızda yoktur." diye konuştu.

Trump'ın verdiği yanlış karardan bir an önce dönmesi gerektiğini kaydeden Ak, "Filistin davası sahipsiz değildir. Mazlum coğrafyaların umudu yine Türkiye'dir." dedi.

Etkinliğe katılan davetliler, fotoğraf sergisi ve Filistin'e özgü eşyaların bulunduğu standları gezdi.

Kaynak: AA