Kore Ve Kıbrıs Gazileri 'Ayla' Filmini İzledi

Bodrum'da 100 Kore ve Kıbrıs gazisi ile şehit yakınları 'Ayla' filmini izledi.

Milas Belediyesince Bodrum ilçesinde düzenlenen Kore ve Kıbrıs gazisi ile şehit yakınları Türkiye'nin "Yabancı Dilde En İyi Film" kategorisinde Oscar'a aday adayı olarak gösterdiği "Ayla" filmini izledi.

Bodrum ilçesindeki bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Milas Şubesi üyesi 100 gazi ve şehit yakınları katıldı.

Gaziler ve şehit yakınları filmin ardından duygusal anlar yaşadı.

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, filmin ardından yaptığı açıklamada, ikinci kez izlediği filmde yine duygusal anlar yaşadığını söyledi.

Gazilerden Kore hatıralarını çok dinlediğini ifade eden Tokat, "Bu filmi izleyince bazı şeyler daha yerine oturdu. Daha hissederek yaşadık. Bu gerçek bir hikaye, bu insanın yüreğine dokunan bir hikaye." dedi.

Filmde adı geçen Ayla ile Kore'de karşılaştığını belirten Kore Gazisi Hasan Yokuş ise Kore'deki görevi sırasında Ayla'yı gördüğünü söyledi. Yokuş, yetim kalmış bir çocuğu aldıklarını ve bağırlarına bastıklarını ifade etti.

Ayla'nın 5-6 yaşlarında olduğunu belirten Yokuş, "Çocuğu kendi elimizle yıkıyorduk. Biz yedirip giydiriyorduk. Aynı çadırda yatıp kalkıyorduk. Filmi izleyince çok etkilendik. Çok güzel bir filmdi." diye konuştu.
Kaynak: AA