Kore Gazisi Süleyman Dilbirliği'nin Eşi De Hayatını Kaybetti

Hikayesi Ayla filmine konu olan ve dün hayatını kaybeden Kore Gazisi Emekli Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği (85) eşinin acısına dayanamayarak hayatını kaybetti. Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği’nin son yolculuklarına birlikte uğurlanacağı öğrenildi.

"Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim’in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin eşi Nimet Dilbirliği eşinin acısına dayanamadı. 65 yıllık eşi Astsubay Süleyman Dilbirliği’ni kaybetmenin acısını yaşayan Nimet Dilbirliği dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Astsubay Süleyman Dilbirliği için bugün Üsküdar’da bulunan Büyük Selimiye Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlenecekti. Törenin ikindi namazını müteakip düzenleneceği ve Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği’nin son yolculuklarına birlikte uğurlanacağı öğrenildi.

“İkisini birden defnedeceğiz”

Aile yakını Muhammer Şehri, “Sabaha karşı vefat etmiş o da biz de iki saat önce öğrendik. İkindi namazında ikisini birden defnedeceğiz. O da rahatsızdır. 5-6 aydır alzaymırdı” ifadelerini kullandı.

Astsubay Süleyman Dilbirliği’nin Kore gazisi arkadaşı, “53- 54 senesinde Kore’ye gittim. Keşifçiydim. Bazı keşif kollarının çatışmalara katıldığı olmuştu. Halk çok fakirdi, biz maaşlarımızı dahi onlara verirdik yardım için. Eşinin de öldüğünü burada öğrendim. Beraber yaşadılar, beraber şereflendiler, beraber gidiyorlar. Süleyman ağabey çok değerliydi” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA