Karabağlar'da 'Yerel Yönetimler İstişare Toplantısı' Yapıldı

AK Parti Karabağlar İlçe Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen "Yerel yönetimler istişare toplantısı" yapıldı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, ilçenin sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm için yeterli bütçe ayırmadığını aktaran Doğan, ayrılan bütçe ile kentsel dönüşüm yolunun kapalı olduğunu belirtti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "TOKİ'yi İzmir'e sokmam" dediğini kaydeden Doğan, "Belediye TOKİ'yi düşman bir devletin kurumu olarak mı görüyor, anlamakta güçlük çekiyorum. Karabağlar denilince aklımıza kentsel dönüşüm geliyor. Hükümetimizin verdiği yetkiye rağmen İzmir Büyükşehir Belediyesi bu işin içinden çıkamadı. İlçenin kentsel dönüşüm heyecanını Demokrasi Üniversitesi ile taçlandırırsak çok iyi olacak." dedi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ise kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızlandırılmasının, yerel yönetimlerin planlama vizyonuyla doğrudan ilgili olduğunu kaydetti.

Gerçekleştirilecek projelerle Karabağlar'ın çok kısa sürede öne çıkacağını aktaran Erten, "Yerel yönetimler kentsel dönüşüm planlamalarını ve vizyonlarını ortaya koyamazsa, merkezi hükümetin faaliyetlerinin de yerel alana gelmesinde zorluklar yaşanır." diye konuştu.

Kaynak: AA