'Kamelyalı Kadın' 5 Yıl Sonra Yeniden İzmir'de

Fransız yazar Alexandre Dumas'ın aynı adı taşıyan romanından baleye uyarlanan 'Kamelyalı Kadın' 5 yıl sonra yenilenen koreografisiyle İzmirlilerle buluşacak Koreograf Balkan: 'Prömiyeri yapılacak eserin ilk iki temsilinin biletleri tükendi. Üçüncü temsilin ise çok az sayıda biletinin kaldığı duyumunu aldık'

AHMET BAYRAM - Fransız yazar Alexandre Dumas'ın aynı adı taşıyan romanından önce tiyatro ve operaya, daha sonra baleye uyarlanan "Kamelyalı Kadın", 5 yıl sonra yenilenen koreografisiyle İzmirli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Dumas'ın geçek hayattaki sevgilisi Marie Duplessis'ten esinlendiği Violetta karakteri ile prestijli bir ailenin oğlu olan Alfredo'nun mutlu sona ulaşamayan aşkının anlatıldığı 2 perdelik temsilin prömiyeri, İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) tarafından 9 Aralık Cumartesi günü saat 20.00'de Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Türkiye'nin uluslararası üne sahip koreografı Mehmet Balkan’ın projelendirdiği Kamelyalı Kadın, Giuseppe Verdi ile Pietro Mascagni’nin çeşitli eserlerinin müzikleri eşliğinde sunulacak. Mehmet Balkan’ın koreografisi, Andrej Barlog’un müzik düzenlemesi ile sunulacak eserde orkestrayı Tulio Gagliardo yönetecek.

- "Biletler yok satıyor"

Proje sahibi ve koreograf Mehmet Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıl önce Antalya'da ilk kez sahneye koyduğu Kamelyalı Kadın'ı İzmir'de sahnelemekten büyük gurur duyduğunu söyledi.

İZDOB ile Kamelyalı Kadın balesini bu sezonun planlamasına alarak doğru bir karar verdiklerini aktaran Balkan, "Prömiyeri yapılacak eserin ilk iki temsilinin biletleri tükendi. Üçüncü temsilin ise çok az sayıda biletinin kaldığı duyumunu aldık. Bale sanatçıları, orkestra, teknik ekiple beraber yaklaşık 150 kişinin emeğinin olduğu bir eser. 1,5- 2 aydır bu temsili hayata geçirmek için hazırlanıyoruz." ifadesini kullandı.

Balkan, sanat hayatı boyunca yaklaşık 60 temsilde çeşitli görevler aldığını ancak Kamelyalı Kadın eserinin kendisi için ayrı bir yeri olduğunu kaydetti.

İZDOB Sanat Yönetmeni ve Müdür Vekili Haldun Özörten ise Mehmet Balkan'ın çok uzun süre yurt dışında dans ettiğini ve "Uçan Türk" olarak anıldığını belirterek birçok ülkenin balesinde yöneticilik yapan sanatçının eserlerine yoğun bir seyirci ilgisinin bulunduğuna işaret etti.

Temsilde Violetta rolünü sahneleyen Burcu Olguner Alkan, prömiyeri heyecanla beklediklerini ifade ederken Alfredo'yu canlandıran Boğaçhan Bozcaada da oldukça disiplinli ve zorlu bir çalışmanın ardından cumartesi günü emeklerinin karşılığını almaya umduklarını dile getirdi.

Kaynak: AA