Japonya Savunma Bakanlığından Uzun Menzilli Seyir Füzeleri İçin Ekstra Fon Talebi

Japonya Savunma Bakanlığının, uzun menzilli seyir füzeleri alma planı için gelecek mali yılın bütçesinden ekstra 2,19 milyar yen (yaklaşık 19,3 milyon dolar) talep ettiği bildirildi.

Kyodo ajansının haberine göre, Japonya Savunma Bakanı Itsunori Onodera, basına yaptığı açıklamada, bakanlığın, uzun menzilli seyir füzesi tedarik etmek için 2018 yılı mali bütçesinden ilave fon talebinde bulunduğunu belirtti.

Onodera, yeni alımların, savaş karşıtı anayasası gereğince münhasıran savunma ağırlıklı politikasında bir değişiklik teşkil edeceğine ilişkin iddiaları reddederek, "Düşünme tarzımız hiç değişmedi." dedi.

Uzun menzilli seyir füzelerinin, Aegis füze savunma sistemiyle donatılmış Deniz Öz Savunma Kuvvetlerini savunmak için kullanılacağını belirten Onodera, füzelerin adanın savunmasında da kullanılabileceğini söyledi.

Savunma Bakanlığının, yaklaşık 500 kilometre menzilli, Norveç üretimi JSM seyir füzeleri almak için 2,16 milyar yen ve yaklaşık 900 kilometre menzilli, ABD üretimi JASSM-ER ve LRASM seyir füzelerini hizmete sokmak üzere harcanacak araştırma giderleri için 30 milyon yen talep ettiği kaydedildi.

Kaynak: AA