İstiklal Yolu Sergisi'ni Bin Kişi Ziyaret Etti

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı Çam:'Şu anda İstiklal Yolu ile ilgili 77 tane görsel eser kazandırmış olduk. Daha önce bu şekilde bir materyal bulmak mümkün değildi'

Kastamonu'da İstiklal Yolu Sergisi'ni 4 günde bin kişi ziyaret etti.

Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sergi Salonu'nda 4 Aralık'ta açılan, 77 eserin sergilendiği İstiklal Yolu Sergisi sona erdi.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı İsmail Çam, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Karatekin Üniversitesi ve İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneğince düzenlenen yarışmada 36 eserin ödüle layık görüldüğünü, 41 eserin ise sergilenmeye hak kazandığını, eserlerin 12-17 Aralık tarihlerinde Ankara'da sergileneceğini belirtti.

Sergiye özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Çam, şunları söyledi:

"Sergimizi 4 günde bin kişi ziyaret etti. Biz İstiklal Yolu'nun tanıtımı için elimizden geleni yapacağız. Özellikle görsel materyallerle tanıtımını sürdüreceğiz. Sergimiz sayesinde İstiklal Yolu ile ilgili kalıcı görsel eserler kazandırmış olduk. Araştırmacılar için görsel materyal kazandırdık. Daha önce bu şekilde bir materyal bulmak mümkün değildi. Şuanda İstiklal Yolu ile ilgili 77 tane görsel eser kazandırmış olduk."

Sergide eseri sergilenen Güzel Sanatlar Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Kiray Baş, "İstiklal Yolu'nda mücadele vermeleri, kendilerini güçlü hissetmeleri dikkatimi çekti. Çok sevdim. Kadınları simgelemek istedim. Yarışmada dereceye girmek için değil hissettiğim için yaptım." dedi.

Buse Nur Öztaş ise yarışmayı duyduğunda heyecanlandığını belirterek, kadınları simgelemek istediğini kaydetti.

Furkan Alcan da eserinde İstiklal Yolu'ndaki kadınların duygusunu anlatmak istediğini söyledi.

Eseri 13 günde yaptığını ifade eden Alcan, " Şerife Bacı'nın çektiği acıyla kurşunları taşımasını anlatmak istedim." diye konuştu.

Kaynak: AA