İki Üniversiteli Kızı Kaçırmaya Çalışanlara 20'Şer Yıl Hapis

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi iki kızı 20 dakika arayla farklı adreslerde kaçırmaya çalışan iki sanığa 20’şer yıl hapis cezası verildi.

İki Üniversiteli Kızı Kaçırmaya Çalışanlara 20'Şer Yıl Hapis
Olay, 13 Mayıs tarihinde Denizli’nin Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi 6083 Sokak’ta gece saat 04.30 ve 4.50 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, üniversite öğrencisi G.T. sınavları nedeniyle saat 04.00 sularına kadar arkadaşlarıyla ders çalışıp eve giderken, yolda iki kişinin saldırısına uğradı. Üniversite öğrencisi karateci genç kız, şahıslardan 24 yaşındaki Oktay K.’yı etkisiz hale getirirken, diğer saldırgan Cem K. (24) otomobile saklandı. Saldırganların elinden kurtulmayı başaran genç kız, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

İkinci defa girişimde bulunmuşlardı

İlk olayın ardından aynı şüpheliler yine arkadaşlarının yanına ders çalışmaya giden ve eve dönen S.Ş.’ye saldırdı. Genç kız bağırınca, yardımına o saatte çevrede buluna vatandaşlar koştu. Kızı saldırganların elinden kurtaran vatandaşlar, kızı kaçırmak isteyen şahısları darp etti. Olay yerinden kaçan saldırganlar, kayıplara karıştı.

20 dakikalık arayla birbiri ardına yaşanan iki kaçırma olayının ardından genç kızlar, polise giderek yaşadıklarını anlattı ve şikayetçi oldu.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğinden 20 personel özel olarak olay için görevlendirildi. Çalışmalara başlayan ekipler, bölgede bulunan 40’a yakın iş yerinin güvenlik kamerasını inceledi. İnceleme sonucunda aracın marka ve modeli tespit edildi. Denizli ve çevre illerde yaklaşık 250 aracın aynı marka ve modelde olduğu anlaşıldı. Şehrin giriş çıkışlarındaki MOBESE’ler incelendi ve şahısların Serinhisar ilçesinde 07 CFT 38 plakalı otomobil plakasını söktükleri ortayı çıktı. Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından çevre illerde bulunan emniyet birimleriyle irtibata geçilerek, araçların tek tek adreslerinde incelemesi için talimat verildi

Mağdur kızlar şahısları fotoğraflardan teşhis etmişti

Olay ilgili geniş çaplı çalışma yürüten Ahlak Büro Amirliğinde özel ekipler, kızların ifadelerini aldıktan sonra teşhis için şüpheli şahısların fotoğrafını gösterdi. Bunun üzerine kızlar, şüpheli şahısları teşhis etti. Daha sonra çalışmayı yürüten özel ekip, Oktay K.’nın Burdur’un Yeşilova ilçesinde, Cem K.’nın ise Burdur merkezde ikamet ettiğini tespit etti.

Sanıklara 20’şer yıl hapis cezası verildi

İki şüpheli hakkında Denizli 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “adam kaçırmaya teşebbüs”, “cinsel saldırıya teşebbüs” suçlamalarından 22’şer yıldan 64 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkemeye çıkarılan sanıklardan Cem K. suçlamaları reddederek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, her iki sanığa 20’şer yıl hapis cezası verdi.
Kaynak: İHA