Hrant Dink Davasında 5 Tutuklu Sanığa Tahliye

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davada, tutuklu sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı görevlileri Bekir Yokuş, Ecevit Emir, Emre Cingöz, Hacı Şefik Şimşek ve Şeref Ateş’in tahliyesine karar verildi.

Hrant Dink Davasında 5 Tutuklu Sanığa Tahliye
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin FETÖ lideri Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, eski jandarma görevlileri, kamu görevlileri ve ana davanın hükümlülerinin aralarında bulunduğu 16’sı tutuklu 10’u firari 85 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, eski emniyet müdürü Ramazan Akyürek, Trabzon İl Jandarma komutanı Albay Ali Öz ile eski jandarma görevlilerinin bulunduğu bazı tutuklu sanıklar ile tutuksuz sanıklar katıldı.

Duruşmada söz alarak suçlamaları reddeden sanıklar ve avukatları tahliye talebinde bulundu.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, HTS kayıtlarında yer alan baz bilgilerinin cinayet tarihi, saati ve yeriyle örtüşmediği, Adli Tıp Kurumu’ndan gönderilen 10 Ekim 2017 tarihli, olay yerinde olduğu iddia edilen kişilere ait görüntülerin sanıklarla uyuşmadığı yönündeki rapor ve tutuklu kaldıkları süreyi gerekçe göstererek, tutuklu sanıklardan dönemin İstanbul Jandarma Komutanlığı istihbarat şube görevlileri Bekir Yokuş, Ecevit Emir, Emre Cingöz, Hacı Şefik Şimşek ve Şeref Ateş’in tahliyesine hükmetti. Tahliyelerine karar verdiği 5 sanığın yurt dışına çıkışını yasaklayan mahkeme, diğer tutuklu 11 sanığın tahliye talebini ise reddetti.

Hrant Dink ile ilgili geçmiş dönemde telefon dinlemesi olup olmadığının Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) sorulmasına karar veren mahkeme heyeti, talepler doğrultusunda Hrant Dink ile ilgili bu zamana kadar yapılan işlemlerle ilgili tüm belgelerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Jandarma Komutanlığı’ndan istenilmesine hükmetti. Duruşma 29 Ocak 2018 tarihine ertelendi.
Kaynak: İHA