Hakkari Valiliğinden Açıklama

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, önceki gün yerel bir haber sitesinde yer alan "Hakkari Devlet Hastanesi'nde İhmal Zinciri" konulu haberin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 7 Aralık'ta yerel bir internet sitesinin "Hakkari Devlet Hastanesi'nde İhmal Zinciri" başlıklı haber doğrultusunda iddia edilen ihmallerin gerçeği yansıtmadığı ve habere konu hususların ayrıntıları ile açıklandığı belirtildi.

Açıklamada şunlara yer verildi:

"6 Aralık'ta KVC (Kalp ve Damar Cerrahisi) polikliniğine başvuran hastamıza yapılan muayene ve çekilen doppler ultrason sonucu varis teşhisi konulmuş olup standart cerrahi yöntem ile hastamızın tedavisi planlanmıştır. Diğer tedavi yöntemleri (lazer, radyofrekans, yapıştırıcı) hakkında bilgilendirilen hastamız, lazer yöntemle tedavi olmak istediğini belirtmesi üzerine ilgili merkezlere sevk edilebileceği kendisine sunulmuştur. Bu bağlamda herhangi bir ihmal söz konusu olmamıştır."

4 Aralık'ta hastaneye başvuran hastanın ise 05.45 sıralarında Çukurca Devlet Hastanesi'nden kalça kırığı tanısıyla Hakkari Devlet Hastanesi'ne sevk ile geldiği kaydedilen açıklamada, "Ortopedi uzmanı doktorumuz tarafından yatışı yapılmış ve hastaya ameliyat planlanmıştır. 78 yaşındaki hasta, kardiyoloji ve anestezi uzmanları doktorlarımız tarafından muayene edilmiş olup, yapılan muayeneler sonucunda kalça kırığı ameliyatı planlanmış, ortopedi uzmanı tarafından ameliyat için gerekli malzemelerin belirlenmesi ve 4 Aralık'ta malzeme alımı için hastane idaresinden istemin ulaşması üzerine alım süreci normal şartlarda 3 ile 6 hafta süren malzemelerin temini, 3 gün içerisinde tamamlanarak, 7 Aralık'ta hasta ameliyat edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında da, 20 Kasım'da acil servise başvuran diğer hastanın ise baş, boğaz ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye müracaat ettiği, hastanın tetkik yaptırmak istememesi üzerine mevcut muayene bulgularına göre reçete verilerek, hastanın çıkış işlemlerinin yapıldığı aktarılarak, "Aynı hastamızın 21 Kasım'da tekrar acil servise aynı şikayetle başvurması üzerine yapılan muayenesinde, batın rahat, ateş yok, ishal, kabızlık, kusma ve dizüri (idrar etmede güçlük) olmadığı görülmüş, bunun üzerine hastaya acil serviste şikayeti gidermeye yönelik tedavi uygulanmıştır. Tedavi sonucunda şikayeti gerileyen hastamıza bir önceki gün yazılan reçetedeki ilaçlara devam etmesi ve şikayetlerin artması durumunda acil servise başvurması önerilerek taburcu edilmiştir.

22 Kasım'da tekrar hastanemizin acil servisine başvuran hastamıza çekilen ultrason sonucunda apandisit teşhisi konulmuş, bunun üzerine genel cerrahi konsültasyonu edilen hasta, aynı gün genel cerrahımız tarafından ameliyat edilmiş ve şifa ile taburcu edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu haberde belirtilen hususların hiçbirinin gerçeği yansıtmadığı vurgulanan açıklamada, valilik ve hastanenin vatandaşlara daha iyi hizmet sağlamak amacıyla çalıştığı ve aksi durumlarda valilikçe gerekli işlemlerin yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA