Güroymak Meslek Yüksekokulu Açılıyor

Bitlis’in Güroymak Belediyesi tarafından yer tahsis edilerek yapımına başlanan Güroymak Meslek Yüksekokulu (MYO) için Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) onay alındı.

Güroymak Meslek Yüksekokulu Açılıyor
Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) bu konudaki teklifi, 9 Kasım 2017 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında incelenerek ilgili kanunlar uyarınca uygun görüldü.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, meslek yüksekokulunun eğitime ve ilçe ekonomisine büyük katkılar sunacağını ifade etti.

Rektör Yardım, “İlçeye üniversite kurulmasıyla ilgili istekler öncelikli planlarımız arasındaydı. Bu konuda Güroymak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ufuk Özen Alibeyoğlu ile gerekli istişareleri yaparak ilk adımı attık. Belediyemiz bize yer tahsis ederek, binanın yapımına başladı.

Bizler de YÖK’e başvurarak Güroymak Meslek Yüksekokulunun açılması için gerekli izinleri aldık. Meslek yüksekokulu bünyesinde açılacak olan programlar daha çok sağlık alanıyla ilgili olacak. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bazı bölümlerine öğrenci alınması için gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz. Meslek yüksekokulu açılması konusunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Meslek yüksekokulumuz ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun” dedi.

7 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşası devam eden meslek yüksekokulu binası; 18 derslik, laboratuvarlar ve diğer birimlerden oluşacak.
Kaynak: İHA