Gümrük Ve Ticaret Bakanlığından Anadolu Üniversitesine Ödül

Anadolu Üniversitesi; Gümrük ve Ticaret, Çevre ve Şehircilik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıklarıyla ortak çalışmayla hazırladığı Kooperatifçilik e-Sertifika Programı ile kooperatifçilik sektörüne yapmış olduğu katkılardan dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından “Kooperatifçilik Sektörüne Akademik Katkı Ödülü”ne lâyık görüldü.

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığından Anadolu Üniversitesine Ödül
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından 7 Aralık Perşembe günü Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda gerçekleşen ödül töreninde, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi tarafından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’a Kooperatif Sektörüne Akademik Katkı Ödülü takdim edildi. Fuarda kurulan Anadolu Üniversitesi standına, fuara katılan kooperatifçiler tarafından da büyük ilgi gösterildi. Kooperatifçilik e-Sertifika Programının tanıtıldığı stantta ziyaretçilere, Kooperatifçilik e-Sertifika Programının, ekonomik ve sosyal açıdan önemli ve büyük bir güç olan kooperatif işletmelerinin yaygınlaştırılması ve mevcut kooperatiflerin daha başarılı ve performanslı bir biçimde faaliyetlerini sürdürülebilmesi için kooperatiflerle ilgili eğitim verilmesinin ve bu eğitimin sertifikalandırılmasının amaçlandığı aktarıldı.

Kooperatifçilik e-Sertifika Programının kapsamı

Anadolu Üniversitesi ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında 21 Mayıs 2015 tarihinde imzalanan iş birliği protokolü ile hayata geçirilen Kooperatifçilik e-Sertifika Programı ile başta gençler olmak üzere, kooperatifçilik sektörüne doğrudan veya dolaylı hizmet verenlerin eğitim seviyelerinin arttırılması, toplumda kooperatifçilik bilincinin oluşturulmasına yönelik eğitim, araştırma ve bilgilendirme çalışmaları yapılması amaçlanıyor. Ayrıca, kooperatifçilik e-Sertifika Programının kooperatif yönetim, denetim ve tasfiye kurulu üyeleri, kooperatif müdürleri, çalışanları, ortakları, kooperatifçilikle ilgili işlerde çalışan kamu görevlileri, hukukçular, muhasebeciler gibi geniş bir hedef kitleye katkı sağlaması hedefleniyor. Programa başvurular http//esertifika.anadolu.edu.tr adresinden yapılabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA