Gemlik Belediyesi'nde Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı

Bursa’nın Gemlik Belediyesi ve Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri başladı.

Gemlik Belediyesi'nde Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri Başladı
2018-2019 yılını kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine belediye başkan yardımcıları Av. Kadir Erol ve Ahmet Avcı’nın yanı sıra birim belediye ve sendika yetkilileri katıldı.

Belediyede 91 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesinin ilk oturumunda, sözleşme teklif taslağındaki 62 madde aynen kabul edilirken, 14 madde ise değiştirilerek kabul edildi. Toplam 76 maddede uzlaşının sağlandığı toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde, kalan 5 maddenin görüşülmesinin ise 14 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da Gemlik Belediyesi hizmet binasında yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Av.Kadir Erol, işçileri memnun edecek bir çalışma içinde bulunduklarını belirterek, “Hizmet-İş Sendikası ile işçi arkadaşlarımızın sendikal haklarının sağlanması için bir araya toplandık. Bugüne kadar nasıl ki işçilerimizi kolladıysak bundan sonra da aynı hassasiyetimizi sürdüreceğiz. Toplu sözleşme görüşmelerimizin, kısa sürede tamamlanmasını ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Keskin ise, sözleşmenin, birkaç görüşme sonunda karşılıklı anlaşma ile sonuçlanacağını ümit ettiğini belirterek, sürecin her iki tarafa da hayırlı olmasını diledi.
Kaynak: İHA