Eskişehir De Kudüs İçin Yürüdü

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamasının ardından ülke genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de bini aşkın kişi cuma namazı çıkışında karara tepki göstermek için toplanarak yürüdü.

Eskişehir De Kudüs İçin Yürüdü
Kalabalık Reşadiye Camii’nde kılınan cuma namazının ardından katılımcılar Vilayet Meydanı’nda toplandı. Burada çeşitli sivil toplum örgütleri ve siyasi parti il temsilcileri Kudüs ile ilgili konuşmalar yaptı. Konuşma yapan isimlerden AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Kudüs’ün tüm Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu söyledi.

Dündar Ünlü, “Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması, insanlık vicdanını yaralamış ve bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımızın kesin şekilde ilan ettiği üzere Kudüs, tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir. Bölgemizde barışı ve istikrarı tehdit etmeye yönelik bir adımdır. Alınan kararı İsrail ve Filistin toplumları arasındaki husumeti arttırmaktan başka sonucu olmayacaktır. Asla kabul edilemez gördüğümüz bu karardan en kısa sürede dönülmelidir. İslam’ın haremi olan Kudüs’ü tacize teşebbüs edenler, Türküyle, Arabıyla, Kürdüyle tüm Müslümanlarda Selahattin Eyyübi ruhunun dirilip karşılarına dikildiğini göreceksiniz. Diğer taraftan Amerika Birleşik Devletleri’nin bu kararı dünyada yaşanan adaletsizliğin yeni bir tezahürüdür” dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık, Vilayet Meydanı’ndan başlayarak İsmet İnönü ve Doktorlar caddeleri üzerinden Adalar mevkiine kadar "Direniş kazanacak", "Kudüs ümmetin kalbidir" "Özgür Kudüs için ayaktayız" gibi sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA