Bitlis'te Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında, karla mücadele toplantısı düzenlendi.

Vali Ustaoğlu, yaptığı konuşmada, kış boyunca karla mücadelenin sağlıklı ve hızlı bir şekilde sürdürülmesi için çalışmalar başlattığını söyledi.

Karla mücadele başta olmak üzere, diğer hizmetlerin sağlıklı, iletişimi güçlü ve kendilerine yakışacak şekilde sürdürülebilmesi gerektiğini belirten Ustaoğlu, hizmet araçlarını kullanan şoförlerin de devleti temsil ettiğini kaydetti.

Ustaoğlu, şöyle konuştu:

"Kentin en ücra ve en kırsal kesiminde devleti temsil ediyorsunuz. Oradaki performansınız, vatandaşa yaklaşımınız adete devletin yaklaşımının yansıması oluyor. Çeşitli kurumlarda görev yapan başta kolluk kuvvetlerimiz olmak üzere nasıl ki devletin güvenlik yüzünü orada gösteriyorlarsa, sizlerde hizmet anlamında devlet ile vatandaşa aracılık ediyorsunuz. Her birimin taşrada en ücra köşede görevleri var. Ama en dağınık ve en geniş görev il özel idaremize düşüyor. Milli eğitim, sosyal hizmet ve sağlık olmak üzere bir çok kurumun rolünün üstleniyoruz. Adeta joker gibi birçok konuda özel idaremiz elini taşın altına koyup hizmet yapmaya çalışıyor. En ücra köşeye hizmet götürmeye çalışan önemli bir birimimiz. Bu birimi ağaya kaldırmak da sizlerin elinde. Hizmet noktasında görevimizi en güzel şekilde yapacağınıza inancım tamdır. Çünkü bu kadim şehir yapılacak hizmetlere layık bir ilimiz. Geçirmiş olduğu yol kazalarının giderilmesi için elimizden geleni yapacağız."

Kaynak: AA