Başkan Uğurlu, 'Kudüs, Müslümanların Ortak Meselesidir'

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, “Uluslararası hukuku hiçe sayan pervasız bir anlayış, Kudüs’ü Filistin coğrafyasında haksız bir yaklaşımla İsrail’in başkenti yapma gayreti içerisindedir” dedi.

Başkan Uğurlu, 'Kudüs, Müslümanların Ortak Meselesidir'
Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla ilgili açıklama yaptı.

İslam’ın ilk kıblesi Kudüs’ün haksızca bir teşebbüsle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Başkan Uğurlu, “Kudüs nice peygamberin hatırasını barındıran bir İslam şehridir. Kudüs, tarihten beri farklılıklar içinde bir arada yaşama tecrübesinin en muhteşem örneğidir. Kudüs, her bir müminin canından, malından aziz bildiği mukaddes bir şehirdir. Kudüs, sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayan Müslümanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ortak meselesidir” diye konuştu.

Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara Hz. Peygamber’in müjdesi ve emaneti olduğunu hatırlatan Uğurlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Mekke ve Medine Müslümanlar için ne ise Miraç mucizesinin gerçekleştiği Kudüs de odur. Kudüs, herhangi bir ülkedeki herhangi bir toprak parçası değildir. Onun İslam tarihi boyunca Müslümanlarca titizlikle korunan Daru’s-Selam yani barış yurdu olma niteliği bu gün yıkılmak istenmekte, böyle bir teşebbüsle barış yurdunun çatışma yurdu haline getirilmesi hedeflenmektedir. Kudüs’ü insaf yoksunu bir avuç azınlığa teslim etme gayreti sağduyuyu ortadan kaldırmak ve insanlığın vicdanının sızlamasına sebep olmaktır. Birlikte yaşama kültürüne, huzura, barışa ve güvenliğe vurulan bir darbedir. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Mescid-i Aksa’nın muhafızlığını yapan Filistinli mazlum Müslümanların yanında olmaya ve her türlü desteği sunmaya devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA