Başkan Özdemir'den Kudüs Açıklaması

Adıyaman’ın Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi kararına tepki gösterdi.

Başkan Özdemir'den Kudüs Açıklaması
ABD Başkanı Donald Trump’un, ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını açıklaması ve Kudüs’ü İsrail Devleti’nin başkenti olarak tanıma kararına tepki gösterdiğini ifade eden Başkan Özdemir, “Kudüs Yahudilerin değil, Hz. Adem’den bu yana gelen tevhidin temsilcisi peygamberlerin mirasıdır” dedi.

Kudüs’te yarım asırdır devam eden İsrail işgali, ABD Başkanı Donald Tramp’ın burayı İsrail’in başkenti olarak tanıma planıyla yeni bir safhaya girdiğini söyleyen Başkan Özdemir, “Bu miras nesilden nesile Allah’a itaat eden salih kullara devredilmiş ve onlar buna sahip çıkmıştır. Cenab-ı Allah, salih bir kulu ve habibi olan son peygamber Hz. Muhammed (Sav)’e bu kutsal mekanı teslim etmek ve bu yerlerin kıyamete kadar O’nun ve ümmetinin elinde kalmasını temin etmek için O’nu İsra ve Miraç vasıtasıyla alıp oraya götürmüştür. İsra olayında bir devir teslim merasimi vardır. Oysa şimdi İsrail ve onun temsilcisi ABD, bu kutsal mekanı alıp Siyonizmin emrine vermek istemektedir. Bütün bir İslam dünyasının sesini yükseltmesinin ve tüm cihana bu işgale son verilmesi ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşturulması mesajını vermesinin tam zamanıdır. Milletimizin ve tüm İslam aleminin günümüzdeki önderi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu zulme karşı çıkmanın tam zamanıdır. Bizler de bu zulme karşı çıkıyoruz. Kanımızla, canımızla, varımızla bu dava yolundayız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA